Ζαχαράκη: Μειωμένο ωράριο για γονείς και στον ιδιωτικό τομέα

«Απαιτητικό εγχείρημα το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων»

Στα θρανία ξανά από σήμερα οι μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

Τα οφέλη της επιστροφής στο σχολείο

Το κουδούνι χτυπά ξανά για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στον ΑΝΤ1 για τα οφέλη που έχουν τα παιδιά από την επιστροφή τους στα σχολεία. «Είναι σημαντικό ότι επανασυνδέονται τα παιδιά με το σχολείο. Έμειναν πολύ καιρό στο σπίτι. Θα είναι σημαντικό και ψυχολογικά» είπε χαρακτηριστικά η Σοφία Ζαχαράκη, αλλά σημείωσε ότι αυτή η επιστροφή έχει δυσκολίες, καθώς διαθέτει τα χαρακτηριστικά των κανόνων.

Απαιτητικό εγχείρημα το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

«Στα παιδιά δίνουμε την παραίνεση της κοινωνικότητας. Τώρα όμως θα πρέπει να προσέξουν τους κανόνες» είπε η υφυπουργός. «Στα νηπιαγωγεία οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φροντίζουν να μην αναμειγνύονται οι ομάδες» πρόσθεσε και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στους δασκάλους και τις δασκάλες. «Θα είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα αλλά θα φανεί ότι θα είμαστε ουσιαστικοί στην επάνοδο των μαθητών» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.
Τέλος, για την άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα έκανε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι γονείς θα μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ