Ερώτηση Παπαθεοδώρου σε Μουζάλα για την παραίτηση Βουδούρη

Ζητά απαντήσεις και για το υψηλό κόστος των δομών

 

Απαντήσεις για την παραίτηση του Γ.Γ. Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Βουδούρη και του υψηλού κόστους των δομών, ζητούν από υπουργό Γιάννη Μουζάλα δύο βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξη μεταξύ των οποίων και ο Αχαιός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

«Σε πρόσφατες ερωτήσεις μας, είχαμε αναφερθεί στη μη απόδοση αρμοδιοτήτων στον πρώην Γενικό Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ. Οδυσσέα Βουδούρη, στην οργάνωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και στο υψηλό κόστος των δομών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Δεν λάβαμε καμία απάντηση επί της ουσίας σχετικά με τα μεγάλα ελλείμματα στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή της προσφυγικής πολιτικής από τη Κυβέρνηση. Αντίθετα, κατά την προσφιλή του τακτική, ο Υπουργός κ. Μουζάλας, αρκέστηκε σε γενικόλογες τοποθετήσεις, κενές περιεχομένου.

Η παραίτηση του πρώην Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης κ. Οδ. Βουδούρη, συνοδεύτηκε από ευθείες αιχμές και αποκαλύψεις, τόσο για το διοικητικό χάος του Υπουργείου, όσο και για το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος ανά πρόσφυγα, το οποίο καταβάλλει η Ελλάδα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πως τοποθετείται σε σχέση με τις καταγγελίες του μέχρι πρότινος συνεργάτη του, κ. Βουδούρη;

Ποιο είναι το κόστος ανά πρόσφυγα και βάσει ποιων κριτηρίων και στοιχείων το υπολογίζει η Ελληνική Κυβέρνηση;

Ποιο είναι το συνολικό κόστος των δομών φιλοξενίας, το οποίο έχει καταβάλει ή έχει προγραμματίσει να καταβάλει η ελληνική πολιτεία για το έτος 2016;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ»

ΣΧΟΛΙΑ