Επικοινωνία Ν.Δένδια – Ζ.Μπορέλ: Ζητά σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ για το μεταναστευτικό πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

Ο κ. Δένδιας είχε τηλεφωνικές συνομιλίες και με τους ομολόγους του της Τουρκίας και χωρών των Βαλκανίων για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται τις τελευταίες ώρες στο θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου την ομόλογό του από τη Βουλγαρία Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικολά Ντιμιτρόφ αλλά και τον Αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Με τους ομολόγους του από Βουλγαρία, Αυστρία και Σκόπια ο κ. Δένδιας συζήτησε το ενδεχόμενο μεγέθυνσης προσφυγικών ροών καθώς εάν αυτό συμβεί τότε αναπόφευκτα θα δεχθούν πιέσεις και οι χώρες των Βαλκανίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία συνορεύει με την Τουρκία και αναμένεται να επηρεαστεί άμεσα εάν καταγραφεί «έκρηξη» των ροών ενώ σε αντίστοιχη θέση θα βρεθούν και τα Σκόπια που αποτέλεσαν το 2015 μέρος του προσφυγικού διαδρόμου.

Online

ΣΧΟΛΙΑ