Επίθεση Ιάσονα Φωτήλα στο Δήμαρχο Πατρέων

Για την απόφαση να απομακρύνει την σημαία της Ε.Ε. από το Δημαρχείο

Έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή, για την απόφασή της να υποστείλει τη σημαία τη Ε.Ε. από το Δημαρχείο, ασκεί σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Αχαϊας  Ιάσονας Φωτήλας ο οποίος εξελέγη με το ‘Ποτάμι».

Ο κ. Φωτήλας σε γραπτή του δήλωση αναφέρει τα εξής:

 

 

«Η πρόσφατη υποστολή της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη νέα δημοτική αρχή αποτελεί ξεκάθαρα μια ακραία παρερμηνεία της εκλογικής εντολής των πολιτών της Πάτρας.

 

Εκλέγοντας τον Κύριο Πελετίδη μ’ ένα ποσοστό σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο του κόμματος του, οι  πολίτες έδωσαν την εντολή στο νέο δήμαρχο να υπερβεί τα κομματικά στεγανά με γνώμονα την επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Η ανάλωση σε πράξεις του συγκεκριμένου είδους όχι μόνο δε λύνει προβλήματα αλλά  αποπροσανατολίζει, διχάζει και περνάει διεθνώς ένα διαστρεβλωμένο μήνυμα, μετατρέποντας παράλληλα την δημοτική αρχή σε ένα ακόμα κομματικό «μικρόφωνο».

 

Επιθυμούμε η Πάτρα να καταστεί διεθνώς ονομαστή ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη για την παραγωγή της και τον πολιτισμό της (μεταξύ άλλων και για το καρναβάλι της) και όχι για πράξεις στείρου αντι-ευρωπαϊσμού. Θα εργαστούμε αταλάντευτα προς την κατεύθυνση αυτή, εντός του Ευρωπαϊκού πλαισίου και σε διαρκή συνεργασία με όλους τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, διεκδικώντας την θεμελίωση νέων προοπτικών ανάπτυξης και την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της πόλης και του νομού μας». 

ΣΧΟΛΙΑ