Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περί ενίσχυσης του νοσοκομείου Καστοριάς

Σε συγκεκριμένες ενέργειες που ήδη έχουν υλοποιηθεί για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19), αναφέρθηκε σήμερα (Σάββατο) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός είπε συγκεκριμένα πως «έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας διευθυντής καρδιολογίας, ένας επιμελητής Α΄ γενικής ιατρικής, μία διευθύντρια παθολογίας, ένας επιμελητής Β΄ γενικής ιατρικής, ένας διευθυντής ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄, μικροβιολογίας, 10 αγροτικοί γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι ιατρικών εργαστηριών, μία εργαζόμενη για βοηθητικό-υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος καθαριότητας».

Vassilis Kikilias

@Vkikilias

Προκειμένου να ενισχύσουμε το ΓΝ Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία, γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό. Έχουν επίσης σταλεί πάνω από 6.500 μάσκες και άλλα μέσα ατομικής προστασίας. https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/6975-dhlwsh-ypoyrgoy-ygeias-basilh-kikilia-gia-tis-energeies-poy-exoyn-ginei-gia-to-gn-kastorias?admin_access=Y09uSDJmZkFSTkMwR1dWY1J0Z2ZScERUc21kM0NxdEcwWWhkd0VoVC9uTkphV0JPRFFkU2R5NkRCeER2aDFuN1ZETlllV3RyUkVWa1dGQkJaRWMxU1ROTE5VY3JVVDA5 

Δήλωση Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για τις ενέργειες που έχουν γίνει για το ΓΝ Καστοριάς

moh.gov.gr

40 people are talking about this

Ωστόσο, η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ψεύδεται» όταν λέει πως ενισχύει την Καστοριά.

«Με χαρά άκουσα αρχικά την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια και του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά πως έφερε γιατρούς στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Ψάχνοντας το θέμα διαπίστωσα πως δεν έφερε ούτε έναν γιατρό στην Καστοριά», δήλωσε η κ. Τελιγιορίδου και πρόσθεσε τα παρακάτω:

«Για την ακρίβεια αυτούς που λένε ότι έφεραν στην Καστοριά είναι οι γιατροί μας από τα Κέντρα Υγείας Καστοριάς και Άργους Ορεστικού (τα οποία πλέον υπολειτουργούν) καθώς και από τα αγροτικά ιατρεία της Καστοριάς, που ήδη δούλευαν στην περιοχή και βοηθούσαν ούτως ή άλλως το νοσοκομείο. Από τις 450 προσλήψεις γιατρών που έγιναν πανελλαδικά δεν υπάρχει ούτε μία για την Καστοριά. Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία απόσπαση γιατρού στο νοσοκομείο Καστοριάς.»

«Η ανακοίνωση του κ. Κικίλια ότι ενισχύει την Καστοριά είναι ασύστολο ψεύδος», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο, τους εργαζομένους και τους ασθενείς, καλώντας την κυβέρνηση να δράσει άμεσα: «Το νοσοκομείο Καστοριάς παραπαίει. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν φθάσει στα όριά τους. Άνθρωποι χάνονται. Η Καστοριά βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Άμεσα-τώρα-χθες στείλτε γιατρούς».

ΣΧΟΛΙΑ