Δημοσκόπηση Pulse: 12,5% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ(Πίνακες)

Ανησυχία για ελληνοτουρκικά, ικανοποίηση για Σακελλαροπούλου

Σταθερά διψήφιο προβάδισμα για την ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 12,5%, ανησυχία για την κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά και ικανοποίηση για την επιλογή Σακελλαροπούλου ως ΠτΔ αποτυπώνει δημοσκόπηση της Pulse.

Η νέα μέτρηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ παρουσιάζει ενδιαφέροντα ευρήματα τόσο στα εθνικά όσο και στο προσφυγικό μεταναστευτικό. Η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης στο διπλωματικό πεδίο, στο μεταναστευτικό, ενώ επικροτεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ένα μη πολιτικό πρόσωπο.

Πρόθεση ψήφου

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η έρευνα της Pulse δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

pulse-prothesi

6

Σχεδόν 6 στους δέκα (ποσοστό 58%) επιβραβεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναντι 31% που την αξιολογεί αρνητικά.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ μπροστά με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα (44-26%) ενώ 25% απαντά «κανένας από τους δύο».

7

Εξι στους δέκα ανησυχούν για την κλιμάκωση με την Τουρκία

Οι πολίτες ανησυχούν για την κλιμάκωση της κρίσης στα ελληνοτουρκικά με τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Εξι στους 10 ανησυχούν (ποσοστό 62%) πολύ, ένα 16% ανησυχεί μέτρια ενώ λίγο έως καθόλου απαντά το 16% των ερωτηθέντων.

4

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ