Γ. Κεφαλογιάννης: Οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα της υπερβολής

 

 

Απέφυγε ο βουλευτής της ΝΔ να στηρίξει ανοικτά τις καταγγελίες αρκετών από τους δέκα εμπλεκομένους στο σκάνδαλο Novartis – τόνισε όμως ότι υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά , τόσο σε σχέση με την δικογραφία, όσο και με τις κινήσεις κυβερνητικών στελεχών.

 

“Όταν κάποιος είναι εμπλεκόμενος και βλέπει να διασύρεται το όνομα του, ας του δώσουμε το δικαίωμα στην υπερβολή καμιά φορά”,  δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία, Γιάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας στο αν είναι δικαιολογημένες οι κατηγορίες των εμπλεκόμενων πολιτικών στελεχών  περί ύπαρξης σκευωρίας εις βάρος τους. 

 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα, τόσο για διάφορες αναφορές των υπό προστασία μαρτύρων, όσο και για τις κινήσεις κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με την υπόθεση. Σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis, ενώ όσον αφορά στους προστατευόμενους μάρτυρες, υποστήριξε ότι τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν το δικαίωμα να τους εξετάσουν  διαφυλάσσοντας, παράλληλα, την ανωνυμία τους. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι με βάση την πορεία της υπόθεσης, ίσως χρειαστεί να αποκαλυφθεί στη συνέχεια η ταυτότητά των συγκεκριμένων μαρτύρων.

Σχετικά με το ελληνοτουρκικό και το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύγκληση της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας, κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε ότι όσες φορές έχει συγκληθεί η επιτροπή “με κλειστές πόρτες” γίνεται μια καλή συζήτηση και το κάθε κόμμα συνεισφέρει θετικά. “Αυτήν την περίοδο δεν χωράνε μικροπολιτικά παιχνίδια”,  είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την αναβολή του αιτήματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε ότι “είναι μία απόφαση η οποία ελήφθη χθες (σ.σ Τρίτη 13/2). Ενώ ήταν να κατατεθεί σήμερα το αίτημα (σ.σ Τετάρτη 14/2). Θα το καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες γιατί κι εμείς ανησυχούμε και παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό”.

 

Πηγή: NEWS 24|7 -Nέα με άποψη, για την Ελλάδα και τον Kόσμο. Blogs, Videos, Πρωτοσέλιδα

ΣΧΟΛΙΑ