Γρ. Αλεξόπουλος: Τεράστιο ψέμα ότι ο ΦΟΔΣΑ ψήφισε να γίνει το Εργοστάσιο με ΣΔΙΤ

Η δημοτική αρχή της Πάτρας έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή της νέας θητείας της ότι στόχος της είναι να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια συναίνεσης και ομοφωνίας για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου διεκδίκησης των μεγάλων θεμάτων της πόλης, σπέρνοντας διχαστικά ζιζάνια, καθώς αυτό που βάζει σε προτεραιότητα δεν είναι η Πάτρα, αλλά η εξυπηρέτηση της πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ την οποία απαρέγκλιτα υπηρετεί  και η αποκόμιση κομματικού οφέλους.

Αυτό είναι δικαίωμά της και επιλογή της την οποία θα κρίνουν οι Πατρινοί.

Αυτό που προφανώς δεν είναι δικαίωμά της, είναι η σκόπιμη παραπληροφόρηση, η παραποίηση , η παραμόρφωση της αλήθειας και μάλιστα με χρήση των ηλεκτρονικών σελίδων και των social media του δήμου Πατρέων. Δεν είναι δικαίωμά της ο εμπαιγμός των πολιτών με ψέματα και διαστρεβλώσεις  για τη δημιουργία εντυπώσεων που πάνε την πόλη πίσω και μόνο πίσω. Αυτό είναι κατάχρηση και  της εμπιστοσύνης των πολιτών και του ρόλου της  ως δημοτική αρχή.

Η ανακοίνωσή της για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νεοσύστατου Νομαρχιακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α) και το σχέδιο «Συστατικής του Πράξης» είναι πέρα για πέρα ένα ψευδές κατασκεύασμα.

Προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και να ενημερωθούν οι πολίτες τους οποίους τιμώ και σέβομαι κάνω γνωστά τα εξής:

Η Συστατική Πράξη του Συνδέσμου, είναι το καταστατικό λειτουργίας του για 30 χρόνια από σήμερα. Το καταστατικό λαμβάνει υπόψιν όλες τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος για τη λειτουργία του Συνδέσμου στη διάρκεια αυτών των 30 χρόνων, μεταξύ των οποίων είναι και η δυνατότητα συμπράξεων.

Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που συμβαίνει και με όλους τους ΦΟΔΣΑ στη χώρα αλλά και με το Δήμο Πατρέων και το δικό του «καταστατικό» λειτουργίας το οποίο προβλέπει συμπράξεις ΣΔΙΤ.

Για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο λοιπόν διευκρινίζω:  Όπως έχουμε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο (διότι και εδώ ψεύδεται ο κ. Πελετίδης καθώς η σχετική απόφαση για τα απορρίμματα είναι πρόταση της αντιπολίτευσης και όχι δική του) το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα γίνει ξεκάθαρα με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Δεν καταλαβαίνουμε τι δεν καταλαβαίνει ή τι δεν θέλει να καταλάβει ο κ. Πελετίδης και λέει χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή αιδώ ψέματα στην κοινωνία, αναζητώντας σκάνδαλα σε γάργαρα νερά.

Τον καλώ να αλλάξει αυτή τη τακτική διότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και οι πολίτες αντίληψη.

Τέλος, τον καλώ για μια ακόμη φορά να αλλάξει τακτική και να δείξει πνεύμα συναίνεσης και σύμπνοιας μαζί  με τους άλλους δήμους του νομού μας, για να μπορέσουμε να έχουμε σύγχρονη επεξεργασία απορριμμάτων με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους δημότες.

ΣΧΟΛΙΑ