Για «χειρουργικά χτυπήματα» στον κόσμο της εργασίας κατηγορεί η Αχτσιόγλου την κυβέρνηση

«Το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Για «χειρουργικά χτυπήματα» στον κόσμο της εργασίας κατηγόρησε την κυβέρνηση η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για πολύ μεγάλη υποβάθμιση του Σ.ΕΠ.Ε. και για «συντριπτικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που σημαίνει μειώσεις μισθών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μείωση των προστίμων για τις αδήλωτες υπερωρίες σε τέτοιο βαθμό «ώστε πια να συμφέρει κάποιον εργοδότη να μην δηλώνει τις υπερωρίες και να περιμένει αν τον πιάσει κάποιος έλεγχος να δώσει 1.000 ευρώ και να ξεπεράσει το πρόβλημα».

Αχτσιόγλου: Το νέο ασφαλιστικό επιβαρύνει τους ελεύθερους επαγγελματίες

  • Αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι «επιβαρύνει με αύξηση 20% τις εισφορές για το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων», κάτι που «συνιστά επιβάρυνση όχι μόνο των χαμηλών εισοδημάτων αλλά και της λεγόμενης μεσαίας τάξης». Πρόσθεσε ότι δημιουργείται ένα άδικο σύστημα διότι π.χ «ένας δικηγόρος στην Ηγουμενίτσα, που μπορεί να έχει δύο υποθέσεις τον μήνα, θα πληρώνει τα ίδια με έναν μεγαλοδικηγόρο στο Κολωνάκι». «Το 90% θα επιβαρυνθεί σοβαρά και ταυτόχρονα θα ευνοηθούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα», συμπλήρωσε.

Τέλος, χαρακτήρισε, προκλητικότατη τη ρύθμιση που αφορά τους μετακλητούς συνταξιούχους και είδε το φως της δημοσιότητας, καλώντας τον υπουργό Εργασίας να το αποσύρει.

ΣΧΟΛΙΑ