Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη 13η σύνταξη

Το λάθος του συστήματος

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, εξαιτίας λάθος του συστήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το εφάπαξ βοήθημα που έδωσε η κυβέρνηση σε όσους παίρνουν σύνταξη κάτω από 850 ευρώ. Πρόκειται για βουλευτή ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί ως εργαζόμενος, αλλά η σύνταξή του έχει ανασταλεί, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το STAR, δηλώνει ότι θα διαθέσει το έκτακτο βοήθημα στο Ταμείο ανέργων και αλληλεγγύης του συνδικαλιστικού φορέα του. Ομως, προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι δεν επισήμανε στην κυβέρνηση το γεγονός ότι το έλαβε, παρότι έχει απολαβές 5.000 ευρώ τον μήνα.

Το λάθος του συστήματος

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανασταλεί πλήρως η καταβολή της σύνταξης του εν λόγω βουλευτή, καθώς παίρνει τη βουλευτική αποζημίωση. Ομως, ο οργανισμός που εργαζόταν κατέβαλε στους εργαζομένους του ένα μικρό επικουρικό βοήθημα, η καταβολή του οποίου δεν αναστέλλεται.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το σύστημα που εκλήθη να υπολογίσει ποιοι θα πάρουν τη 13η σύνταξη να «διαβάζει» τις καταβαλλόμενες συντάξιμες αποδοχές, χωρίς να «βλέπει» ότι είναι μέρος μιας μεγαλύτερης σύνταξης.

Το γεγονός αυτό μπορεί να σημαίνει ότι χιλιάδες άλλοι έχουν πάρει το έκτακτο βοήθημα της κυβέρνησης χωρίς να το δικαιούνται, επειδή έχει ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξής τους καθώς έχουν παράλληλες και υψηλά αμειβόμενες δραστηριότητες, όπως ανέφερε το STAR.

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ