Βορίδης για νομοσχέδιο Σκουρλέτη: Ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις στην πλάτη των φορολογούμενων

Για «ρουσφέτια, πελατειακές εξυπηρετήσεις σττην πλάτη των φορολογούμενων πολιτών» κάνει λόγο ο Μ. Βορίδης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως καταγγέλλει ο αρμόδιος τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπονται προσλήψεις εργαζομένων για δημοτικές εταιρείες που δεν υπάρχουν.

Παράλληλα, προσλαμβάνεται το προσωπικό των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών που δεν υπάρχουν πια και καταργείται η αναστολή προσλήψεων για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Επίσης, αναγνωρίζονται οδοιπορικά για τα ΔΗΠΕΘΕ, διορίζονται όσοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για Νομικά Πρόσωπα που καταργήθηκαν ή λύθηκαν, νομοθετούνται επιδόματα ανθυγιεινής εργασίας «χωρίς πραγματικό λόγο», όπως αναφέρει. «Ακόμη και το γάλα που δεν χορηγήθηκε σε εργαζόμενους ρυθμίζεται να αποδοθεί σε χρήμα!» επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση, που μόλις λίγες εβδομάδες πριν, νομοθέτησε τη φορολόγηση των ανθρώπων με εισόδημα 600 ευρώ το μήνα και την περικοπή των συντάξεων των 900 ευρώ το μήνα, αυτή η ίδια κυβέρνηση σήμερα νομοθετεί αχρείαστες προσλήψεις και πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.
 
«Η πολιτική της φιλοσοφία είναι βγαλμένη από το χθες που μας οδήγησε στην κρίση: Κρατισμός, ανορθολογικές προσλήψεις, και την ίδια ώρα, που εξοντώνει με την φορολογία τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου, αυξήσεις και επιδόματα στο προστατευμένο εργασιακό περιβάλλον του Δημοσίου».

 Ο Πάνος Σκουρλέτης στο Real.gr για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ: «Κάνουν το άσπρο-μαύρο»

Πηγή: Real News – Πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ