Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018
16 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιδότηση ενοικίου έως 210 ευρώ το μήνα για 300.000 οικογένειες Γουατεμάλα: Το ηφαίστειο Φουέγο μπήκε σε νέα φάση έκρηξης -Βγάζει τέφρα και λάβα Τι πρέπει να προσέξετε την Black Friday Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου η τελική απόφαση για τις συντάξεις Βίντεο ντοκουμέντο από το φλεγόμενο βαν στην Αττική Οδό Προϋπολογισµός χωρίς περικοπές και µε παροχές 900 εκατ. ευρώ «Στο σφυρί» η ταµπακιέρα του Καποδίστρια – Μυστήριο την περιβάλλει εδώ και 190 χρόνια Ο Τατσόπουλος «ξαναχτύπησε»: «Είμαι αριστερός ελευθέρας βοσκής, κόκορας αλανιάρης». Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα κοκαΐνης από το Εκουαδόρ Το κόλπο με «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος σε φούρνους, καφέ, εστιατόρια Στα Καλάβρυτα βρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Ν. Φαρμάκης Το ΠΕΑΚ Πάτρας στο Συνέδριο Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής

Βίτσας: Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με το 2017

Από τη Μόρια έφυγαν 3.500 άνθρωποι και από την Τουρκία ήρθαν 5.500

Βίτσας στον realfm: Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με το 2017 – Από τη Μόρια έφυγαν 3.500 άνθρωποι και από την Τουρκία ήρθαν 5.500

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας,, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με αυτές του 2017 ήταν περίπου διπλάσιες, αυτό μας δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά. Για να σας δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία, στη Μόρια στη Μυτιλήνη έφυγαν από τη Μόρια περίπου 3500 άνθρωποι και ήρθαν από την απέναντι ακτή 5500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια. Εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά πάλι εξαρτώμαστε από τις ροές. Να σας αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους που είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και ήρθαν 200. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα» ανέφερε.

Ακούστε τη συνέντευξη Βίτσα στον realfm 97,8

«Η Τουρκία μας λέει ότι σταματάει την ίδια στιγμή 1500 άτομα ημερησίως, δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό το πράγμα. Η Τουρκία έχει στο έδαφός της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες» συμπλήρωσε.

«Στον Έβρο οι ροές έχουν μειωθεί, έχουμε φτάσει σχεδόν σε μηδενικές» τόνισε.

«Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου ακόμα περισσότερο, υπάρχει ένα σχέδιο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη εβδομάδα, και να συνεννοηθούμε ακόμα περισσότερο με την πλευρά της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει από την πλευρά της Ευρώπης και της FRONTEX μεγαλύτερη συμμετοχή με δυνάμεις στις περιπολίες στο Αιγαίο. Το κλειδί βρίσκεται στις εξελίξεις στην Τουρκία. Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία επιδεινώνει το πρόβλημα και από την άλλη πλευρά βρίσκεται στη Συρία, μία πιθανή ανάφλεξη αντί να προσδοκούμε επιστροφές και ανοικοδόμηση της χώρας, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην Τουρκία και στην Ευρώπη» δήλωσε.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ