Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018
28 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντώναρος: Νίκο Παπανδρέου «βλέπει» για επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Κατά 30% αυξήθηκαν οι τουρίστες στα Καλάβρυτα μετά τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών Πάτρα: Μαγείρευαν και αναστάτωσαν την Πυροσβεστική Η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ για τον φρουρό της πρεσβείας του Ιράν, μετά τον χαμό της συζύγου του Tριπλό «όχι» της Super League στην ΕΠΟ Στους 36 ανέρχονται οι συλληφθέντες το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη Επιδημία χολέρας σαρώνει τη Νιγηρία -100 νεκροί σε δύο εβδομάδες Ζάκυνθος: 22 συλλήψεις σε επιχείρηση της υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος Αττικής Από την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή των τσαρτς «Έφυγε» από την ζωή ο 21χρονος διαιτητής που είχε καταρρεύσει στα τεστ για την Γ΄ Εθνική Νικολόπουλος σε Κατσιφάρα για Μίνι Περιμετρική:Το γελοίο, φίλτατε, “φονεύει”! «Παγώνει» η μετακίνηση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν μετά την απώλεια της συζύγου του

Βίτσας: Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με το 2017

Από τη Μόρια έφυγαν 3.500 άνθρωποι και από την Τουρκία ήρθαν 5.500

Βίτσας στον realfm: Διπλάσιες οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με το 2017 – Από τη Μόρια έφυγαν 3.500 άνθρωποι και από την Τουρκία ήρθαν 5.500

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας,, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Οι μεταναστευτικές ροές το καλοκαίρι σε σχέση με αυτές του 2017 ήταν περίπου διπλάσιες, αυτό μας δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα σε σχέση με τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά. Για να σας δώσω πιο συγκεκριμένα στοιχεία, στη Μόρια στη Μυτιλήνη έφυγαν από τη Μόρια περίπου 3500 άνθρωποι και ήρθαν από την απέναντι ακτή 5500. Αυτό δημιούργησε μία οριακή κατάσταση στη Μόρια. Εμείς όλο αυτό το χρονικό διάστημα δουλέψαμε ώστε να δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις και να δημιουργήσουμε δυνατότητες επιστροφών, αλλά πάλι εξαρτώμαστε από τις ροές. Να σας αναφέρω ότι τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Μόρια πήραμε 550 ανθρώπους που είχαν δικαίωμα να περάσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και ήρθαν 200. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει ότι αν δεν σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία θα υπάρχει πάντοτε ζήτημα και θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα πράγματα» ανέφερε.

Ακούστε τη συνέντευξη Βίτσα στον realfm 97,8

«Η Τουρκία μας λέει ότι σταματάει την ίδια στιγμή 1500 άτομα ημερησίως, δεν μπορώ να το ελέγξω αυτό το πράγμα. Η Τουρκία έχει στο έδαφός της τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες» συμπλήρωσε.

«Στον Έβρο οι ροές έχουν μειωθεί, έχουμε φτάσει σχεδόν σε μηδενικές» τόνισε.

«Να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου ακόμα περισσότερο, υπάρχει ένα σχέδιο που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη εβδομάδα, και να συνεννοηθούμε ακόμα περισσότερο με την πλευρά της Τουρκίας. Αυτό σημαίνει από την πλευρά της Ευρώπης και της FRONTEX μεγαλύτερη συμμετοχή με δυνάμεις στις περιπολίες στο Αιγαίο. Το κλειδί βρίσκεται στις εξελίξεις στην Τουρκία. Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία επιδεινώνει το πρόβλημα και από την άλλη πλευρά βρίσκεται στη Συρία, μία πιθανή ανάφλεξη αντί να προσδοκούμε επιστροφές και ανοικοδόμηση της χώρας, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στην Τουρκία και στην Ευρώπη» δήλωσε.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ