Τσίπρας στους FT: Η Ελλάδα έμαθε από τη σκληρή εμπειρία της ότι το εθνικό συμφέρον είναι εντός Ε.Ε.

Θα παραμείνουμε πιστοί στο στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα, επεσήμανε ο πρωθυπουργός

Η Ελλάδα έμαθε μέσα από την σκληρή εμπειρία της, ότι η παραμονή της στην ευρωζώνη και την Ε.Ε., ήταν προς το εθνικό της συμφέρον, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη του στους Financial Times.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει πιστή στον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% έως το 2022, αναφέροντας πώς «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την Ευρώπη και τους πιστωτές μας είναι μείζων ζήτημα και δεν θα θέλαμε ποτέ να παραβιάσουμε την συμφωνία μας (για το πλεόνασμα)»

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει πως «ο Α. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 ως ένας ριζοσπάστης αριστερός που ήταν αντίθετος στις απαιτήσεις των δανειστών, όμως λιγότερο από ένα χρόνο μετά αποδέχθηκε το τρίτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, με όρους πιο αυστηρούς από εκείνους που του προσφέρονταν αρχικά».

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο Brexit αποδεικνύουν ότι «ο εθνικιστικός δρόμος, δεν είναι ο εύκολος δρόμος για να επιλύονται τα πραγματικά προβλήματα».

Οι Financial Times σημειώνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων που αναμένονται μέσα στη χρονιά. «Θεωρώ κομβικής σημασίας να έχουμε εκλογές σε μια στιγμή που οι άνθρωποι θα μπορούν να συγκρίνουν την κατάσταση με το 2015, όταν ήμασταν σε βαθύ σκοτάδι», υποστήριξε από τη μεριά του ο Α. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ