Αχαϊα: Μέτωπο Δημάρχων κατά της απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους

Ζητούν την μονιμοποίησή τους στους Δήμους

Επιστολή για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μη ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων στους Δήμους απευθύνουν στους αρμόδιους Υπουργούς οι Δήμαρχοι Πατρέων, Αιγιάλειας, Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαϊας:

«Οι Δήμαρχοι που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, δηλώνουμε τη αντίθεσή μας στην απόλυση των εργαζομένων στους δήμους, που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς με 8 μήνες συμβάσεις, οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους, ουσιαστικά τους απολύει.

Πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν με τις διαδικασίες που ορίζει ο ΑΣΕΠ, για να καλύψουν κενά σε υπηρεσίες που αφορούν την υγεία και την ποιότητα ζωής, όπως η καθαριότητα, τα κοιμητήρια, ο ηλεκτροφωτισμός.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα σε άμεση νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων των παρατασιούχων και να παραμείνουν ως μόνιμο προσωπικό στους Δήμους».

Οι Δήμαρχοι:

Πατρέων:  Κώστας Πελετίδης

Αιγιάλειας:  Θανάσης Παναγόπουλος

Δυτικής Αχαΐας:  Χρήστος Νικολάου

Καλαβρύτων:  Γιώργος Λαζουράς

Η επιστολή απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς και κοινοποιείται στην ΚΕΔΕ, στους Δημάρχους όλης της χώρας και στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ