Απαλλαγή της Κατερίνας Σαββαΐδου από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας!

Με απόφαση το Συμβούλιο Εφετών

Την απαλλαγή της πρώην γενικής γραμματέως εσόδων, Κατερίνας Σαββαίδου από την κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου,που αντιμετώπιζε αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του.
Η κατηγορία αφορά την απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία «πάγωσε», μέσω επανελέγχου πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρία GENNET. Με το ίδιο βούλευμα (1190/2017) απαλλάσσεται από την κατηγορία που αντιμετώπιζε ο κύριος μέτοχος της εταιρίας Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης.
Παράλληλα, το δικσατικό συμβούλιο αποφάσισε να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το «υπόμνημα-αναφορά-αίτημα για ασκηση ποινικής δίωξης» του κ. Τσουκαλίδη που κατέθεσε σε ανακριτή διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2017 και αφορά τυχών ποινικές ευθύνες των ελεγκτών που πραγματοποιήσαν τον επανέλεγχο και φέρεται να καταγγέλλονται πως δεν ενημέρωσαν εγκαίρως για τα αποτελέσματα του.
Σημειώνεται πως η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ με πρόταση της προς το δικαστικό συμβούλιο είχε ζητήσει την παραπομπή της κυρίας Σαββαίδου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας

ΣΧΟΛΙΑ