Αναλυτικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο παρουσίασε ο Τσίπρας στον Γιλντιρίμ

Η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο με τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις παραβάσεις του FIR Αθηνών ήταν ένα από τα βασικά θέματα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε εμφατικά το θέμα με αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία των παραβιάσεων και τόνισε την ανάγκη άμεσου τερματισμού τους και την προώθηση της θετικής ατζέντας.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως για πρώτη φορά αναδεικνύεται μία πολυεπίπεδη σύγχρονη θετική ατζέντα (οικονομία, ενέργεια, μετανάστευση, μεταφορές, ασφάλεια, στήριξη σε ΕΕ, τουρισμός), η οποία όμως πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού.

Έθεσε εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

Δείτε τη σχετική αναφορά που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που είχε με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ

[embedded content]

Προκλητικός ο Γκιλντιρίμ στην Αθήνα για κοιτάσματα Αιγαίου, παραβιάσεις και 8 πραξικοπηματίες – Σταματήστε την προκλητικότητα, η απάντηση Τσίπρα

Πηγή: Real News – Πολιτική

ΣΧΟΛΙΑ