Αλ. Χρυσανθακόπουλος: Δημόσια επιστολή για τις παράνομες χρεώσεις μέσω εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη

Δημόσια επιστολή του Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, για τις παράνομες χρεώσεις μέσω εταιρειών κινητής τηλεφωνίας:

«Κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνομαι δημοσίως, επειδή γνωρίζω την αμεσότητα με την οποία ανταποκρίνεστε στα πλαίσια των καθηκόντων σας. Το θέμα αφορά τεράστια απάτη σε βάρος των καταναλωτών!

Σας ενημερώνω ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με εταιρείες φαντάσματα, κατόχους 5ψήφιων αριθμών, που είναι ύποπτες και εμπορικά επιθετικές και παραπλανητικές, προβαίνουν σε υψηλότατη αδικαιολόγητη χρέωση, για απεσταλμένα από αυτές μηνύματα, που φθάνουν δίχως την θέληση τους σε εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια παθητικούς αποδέκτες-χρήστες αριθμών κινητής τηλεφωνίας. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις ληστρικής επιδρομής!

Οι κάτοχοι αριθμών κινητής τηλεφωνίας, δίχως να έχουν ζητήσει ποτέ υπηρεσίες από τα άγνωστα πενταψήφια νούμερα, δίχως να ανοίξουν καν τα εισερχόμενα μηνύματα που λαμβάνουν, χρεώνονται καταχρηστικά και πληρώνουν υπό την απειλή διακοπής σύνδεσης των υπηρεσιών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τις παράνομες χρεώσεις που αντιστοιχούν σε ποσά ύψους εκατοντάδων Ευρώ μηνιαίως, για τον κάθε ένα αριθμό κινητής που διαθέτουν.

Έχουμε λοιπόν συνηγορία και οικονομική συνεργασία με σύμπραξη συμφερόντων δύο παραγόντων, α) των παρόχων κινητής που μόνο αν τους το ζητήσει ο καταναλωτής-χρήστης, κάνουν φραγή εισερχομένων από τα 5ψήφια και β) των εταιρειών των 5ψήφιων αριθμών, ανύπαρκτης παροχής υπηρεσιών! Παρακαλώ να επιληφθείτε άμεσα και να συνεργαστείτε με τους συναρμόδιους υπουργούς σας, ώστε:

Α) να απαγορεύεται η παθητική χρέωση μηνυμάτων ή κλήσεων από τους 5ψήφιους αριθμούς εκ μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας  Β) να ενεργοποιείται η παροχή συγκεκριμένων 5ψήφιων μόνο μετά από ενυπόγραφη συμφωνία του καταναλωτή, για το είδος των υπηρεσιών που θα λαμβάνει Γ) να επιστραφούν από τις εταιρείες φαντάσματα των 5ψηφιων όλα τα κλεμμένα στους δικαιούχους, που είναι αρκετές δεκάδες και εκατοντάδες πλέον εκατομμύρια Ευρώ   Δ) να πιστωθούν υπέρ των χρηστών όλα τα κέρδη από την παράνομη χρέωση και εκ μέρους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας  Δ) να επιληφθεί ο εισαγγελέας κατόπιν παρέμβασης σας  Ε) να κληθεί ο Συνήγορος του Καταναλωτή ως μάρτυρας κατηγορίας μαζί με τις ενώσεις καταναλωτών. Σας δηλώνω πως διατίθεμαι και προσωπικά ως παθών  Στ) να επιβληθεί το μέγιστο πρόστιμο σε όλους τους συνεργούς της υποτιθέμενης παροχής υπηρεσιών   Ε) ελεγχθεί σε βάθος η ιδιοκτησία και η νομιμότητα των εταιρειών φαντασμάτων Η) να υποστούν τις νόμιμες ποινικές συνέπειες οι συνειδητοί αυτουργοί και συνεργοί τους στο έγκλημα εναντίον του ελληνικού λαού.

Με εμπιστοσύνη Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος τέως Βουλευτής»

ΣΧΟΛΙΑ