Αίτημα ανανέωσης των συμβάσεων των 44 εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγ. Ανδρέας»

Οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Αναγνωστοπούλου-Μάρκου

«Ενώ η επιδημία του Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση και το δημόσιο σύστημα υγείας, όπως ο ίδιος ο Υπουργός δηλώνει συνεχώς, χρειάζεται ενίσχυση˙44 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος των αναγκών δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο στις 30 Απριλίου, που λήγουν οι συμβάσεις τους», επισημαίνουν σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν από κοινού, οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Επίσης τονίζουν τα εξής:

«Καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» να προχωρήσει στην άμεση ανανέωση των συμβάσεων των 40 καθαριστριών(και των 4 εργαζομένων σε άλλους τομείς) για τουλάχιστον 1 χρόνο, έτσι όπως προβλέπεται από το Νόμο.

Είναι μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής ευαισθησίας για τις γυναίκες αυτές, που έχουν προσφέρει απίστευτη εργασία αυτό το διάστημα ακόμα και εθελοντικά. Είναι ζήτημα κοινωνικής συνοχής να μην μείνουν άνεργες τόσο σκληρά εργαζόμενες γυναίκες για την υγεία όλων μας.

Τέλος, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα βρεθούν 44 άνθρωποι στο δρόμο προκειμένου να αναλάβουν συνεργεία εργολάβων την καθαριότητα του Νοσοκομείου μας. Θέλουμε να πιστεύουμε επίσης ότι η επιδημία Covid-19 απέδειξε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στις οποίες είναι προσκολλημένη η Νέα Δημοκρατία, στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι καταστροφικές.

Η προστασία της εργασίας αυτών των ανθρώπων, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τη δημόσια υγεία, είναι υποχρέωση όλων μας. «

ΣΧΟΛΙΑ