Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
24.9 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπουργείο Παιδείας – Άνοιγμα σχολείων:Κανονικά θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι Οι ασυμπτωματικοί το κλειδί στη μάχη κατά της Covid-19 Ποιες είναι οι 34 πόλεις που θα έχουν φυσικό αέριο μέχρι το 2024 Ραγδαίες εξελίξεις: Έκτακτο συμβούλιο άμυνας στο Πεντάγωνο Απαγωγή Μαρκέλας: Έτοιμη να αποκαλύψει ονόματα η 33χρονη από τις φυλακές ΕΝΦΙΑ: Στα μέσα Σεπτεμβρίου τα εκκαθαριστικά «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Ποιους αφορά-Tι προβλέπει το νέο πρόγραμμα επιδότησης κατοικιών Κορονοϊός: 82 από τα 196 νέα κρούσματα στην Αττική-«Καθαρές» Αχαία και Ηλεία-1 κρούσμα στην Αιτωλοακαρνανία Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν πριν από τα 62 έτη Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι την Τετάρτη η καταβολή στους δικαιούχους Επιστολή Πελετίδη στον υπουργό εργασίας για πρόσληψη 190 καθαριστριών στα σχολεία Aδήλωτα τετραγωνικά: Ο κορωνοϊός μπορεί να φέρει παράταση

e-banking : Το χρονικό των προβλημάτων που αναστάτωσαν τους πελάτες

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε μεγάλο αριθμό πελατών της τράπεζας Alpha Bank καθώς και άλλων τραπεζών όταν έλαβαν ενημερωτικά μηνύματα, χωρίς λόγο.

Επιπλέον, όσοι καταφέρνουν να δουν τους λογαριασμούς τους, διαπιστώνουν ότι υπάρχει μηδενικό ποσό.

Ανάλογα μηνύματα έφτασαν και σε πελάτες άλλων τραπεζών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, δεν κατάφεραν να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικές συναλλαγές και οι κάρτες έδειχναν απενεργοποιημένες.

Τι συνέβη

Σε κάποιους πελάτες της Alpha Bank έφτασε μήνυμα με κωδικό μίας χρήσης, για την είσοδο στην υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια σχετικό αίτημα, ενώ σε άλλους η ειδοποίηση ανέφερε ότι έχουν γίνει χρεώσεις στο λογαριασμό τους!

Επιπλέον, όσοι επιχειρούν να εισέλθουν στην υπηρεσία e-banking της τράπεζας από τον υπολογιστή τους, διαδικασία που προϋποθέτει την εισαγωγή κωδικού μίας χρήσης, δεν έχουν τη δυνατότητα, καθώς το απαραίτητο SMS δεν αποστέλλεται από την τράπεζα, παρ΄ ότι ζητείται.

Πρόβλημα υπήρχε πριν λίγο και στο mobile banking, στο οποίο η ταυτοποίηση γίνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου, καθώς παρ΄ ότι είναι δυνατή η είσοδος στην υπηρεσία, οι καταθετικοί λογαριασμοί εμφανίζονταν μηδενικοί.

Η αναστάτωση στο πελατολόγιο της τράπεζας είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα το τηλεφωνικό κέντρο να έχει πέσει από τις χιλιάδες κλήσεις που δέχεται.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές με γνώση του τρόπου λειτουργίας της ηλεκτρονικής τραπεζικής, οι πελάτες της τράπεζας δεν πρέπει να κάνουν το παραμικρό για την επίλυση του προβλήματος. Αυτό το έχουν αναλάβει οι αρμόδιες διευθύνσεις της Alpha Bank.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας

Η τράπεζα με αναρτήσεις της στο Twitter διευκρινίζει ότι υπάρχει τεχνικό θέμα στο σύστημα ενημέρωσης και πως δεν υφίσταται καμία επίθεση στα συστήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ