Πάτρα: Μέχρι και 20% μειωμένη η αγοραστική κίνηση φέτος στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Τελευταία ελπίδα των εμπόρων οι χειμερινές εκπτώσεις

Η… ανάσα που περίμεναν οι Πατρινοί έμποροι να πάρουν κατά την εορταστική περίοδο, τελικά δεν ήρθε, καθώς υποτονικά κινήθηκε η αγορά, σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κων. Ζαφειρόπουλο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, η μείωση της αγοραστικής κίνησης κατά την εορταστική περίοδο στα καταστήματα της Πάτρας κυμάνθηκε, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στο 15-20%, σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό, σε μια ήδη τραυματισμένη -όλα τα προηγούμενα χρόνια- αγορά, φέρνει περαιτέρω προβλήματα στους εμπόρους.

Οπως είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος, η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε πολύ λιγότερους φέτος, αλλά και η κατά πολύ αργοπορημένη καταβολή του, η οποία έγινε ουσιαστικά στην εκπνοή των εορτών, είχε αντίκτυπο στα χρήματα που ξόδεψαν οι Πατρινοί για αγορές και δώρα, με αποτέλεσμα ο τζίρος στα καταστήματα να πέσει κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι.

Τελευταία ελπίδα των Πατρινών εμπόρων για ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης είναι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, η οποία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

ΣΧΟΛΙΑ