Κορωνοϊός: Στο όριο της οικονομικής κατάρρευσης 2000 μηχανικοί στην Αχαΐα

Ενστάσεις και για τον τρόπο ένταξής τους στο πρόγραμμα επιδότησης

Σε μαρτύριο της σταγόνας εξελίσσεται για τη συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών της Αχαΐας και της υπόλοιπης Δυτικής Ελλάδας, ότι έχει επιφέρει στην οικονομική ζωή αλλά και στην ψυχολογία των πολιτών της περιοχής το «τσουνάμι» του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 2.000 από τους 3.500 μηχανικούς μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στην Αχαΐα, βρίσκονται αντιμέτωποι με οδυνηρές καταστάσεις καθώς η «αγορά» έχει παγώσει, λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η έλευση του κορωνοϊό, σε σχέση με την επόμενη ημέρα.

Ουσιαστικά το σύνολο των μηχανικών της περιοχής που δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα , βλέπει για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν την περίοδο της κρίσης – να έρχεται αντιμέτωπο με το επαγγελματικό αδιέξοδο.

Την ίδια ώρα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Ελλάδας εκφράζονται σοβαρότατες ενστάσεις για τον τρόπο που η πολιτεία αντιμετωπίζει τον κλάδο σε σχέση με τη νέα κρίση, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στην λογική της οριζόντιας ένταξης και χωρίς κριτήρια στο πρόγραμμα επιδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ