Ενημερωτική συνάντηση Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα

Αποτέλεσε την πρώτη δράση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Δεκέμβριου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Λουσικών – Δυτική Αχαΐα, με την συμμετοχή σημαντικού αριθμού εκπροσώπων επιχειρήσεων και φορέων, η συνάντηση εργασίας της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα.

Η συνάντηση εργασίας συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Σύνδεσμο Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, τον Σύνδεσμο Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδος και το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Παν. Πατρών.

Η συνάντηση αποτέλεσε την πρώτη δράση υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ως «ΕυρωπαϊκήςΕπιχειρηματικής Περιφέρειας 2017» και αφοράστην συγκρότηση του δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα» και την σύσταση του κόμβου για την Καινοτόμο και Ψηφιακή Μεταποίηση στην Δυτική Ελλάδα «[email protected]», έχοντας στο επίκεντρο την έννοια της δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Με αφετηρία την δημιουργία ενός Δικτύου για την υποστήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας στην Δυτική Ελλάδα προβλέπεται η υλοποίηση ενός πλαισίου δράσεων σε επιχειρησιακό, εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό, επίπεδο με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σύμφωνα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής πολιτικής «SmallBusinessAct (SBA)».

Οι συνεργατικοί  σχηματισμοί θα στοχεύσουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις δραστηριότητες της περιφερειακής  μεταποίησης και επιχειρηματικότητας, προάγοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα των μελών του Δικτύου, προτείνοντας πηγές χρηματοδότησης, στηρίζοντας την ίδρυση “start-up” εταιριών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας υψηλής προστιθέμενης αξίας ώστε να συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στην συνάντηση εργασίας παρουσιάστηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το πλαίσιο για την συγκρότηση του δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στην Δυτική Ελλάδα» αλλά και των νέων Περιφερειακών Δράσεων Επιχειρηματικότητας.

Σε συνέχεια και κατόπιν της παρουσίασης του Επιχειρηματικού Σχεδίου (BusinessPlan) του Κόμβου για την Καινοτόμο και Ψηφιακή Μεταποίηση στην Δυτική Ελλάδα –  [email protected]από το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού (LMS) σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου (ΣΕ.ΒΙ.ΠΑ – ΣΤΕΔΕ)ακολουθήσε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα πλαίσια δράσεων αλλά και διαμόρφωση του Επιχειρηματικού Σχεδίου αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών του Κόμβου.

ΣΧΟΛΙΑ