Αχαϊα: Δύσκολη η επόμενη ημέρα στα ξενοδοχεία με εκ περιτροπής εργασία και απολύσεις

Σχεδόν το 100% αγγίζει η πτώση στον ξενοδοχειακό τομέα και στην Αχαϊα. Ως γνωστόν τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, εκτός από ένα σε κάθε νομό, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μη διάδοση του κορωνοϊού. Ακόμη και στο ένα, που εδρεύει στην Πάτρα, στον «Αστέρα», η κίνηση είναι σαφώς εξαιρετικά χαμηλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Πάτρας, Η. Μεντζελόπουλο «και η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη. Όταν θα έχει τελειώσει η καραντίνα, αφού το οικονομικό πλήγμα είναι τεράστιο και το κόστος θα μετακυλιστεί».

«Οι επιχειρήσεις, τα ξενοδοχεία, ο κλάδος μας θα έχει πρόβλημα. Ο τουρισμός θα έχει τεράστια πτώση, τα συνέδρια αναβλήθηκαν για το επόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα. Πως θα κρατηθούν οι εργαζόμενοι;».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μεντζελόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη σχέση εργασία επιχειρήσεων και εργαζομένων απάντησε πως, «είναι προφανές ότι θα διαλυθούν δυστυχώς θέσεις εργασίας, όλοι θέλουμε να είναι λίγες και αυτό θα προσπαθήσουμε, ενώ πολλοί θα προτιμήσουν, αφού προβλέπεται βάσει νόμου, την εκ περιτροπής σχέση εργασίας, δηλαδή μεροκάματα δύο εβδομάδων τον μήνα με το μισό του μισθού».

 

ΣΧΟΛΙΑ