Αχαία: Το 15% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν άνοιξε – 200 καταστήματα εστίασης έμειναν κλειστά

ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Περίπου το 15% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Αχαία δεν έχει ανεβάσει ρολά. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 4.500 από τις 30.000 που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ενώ σε πολλές από αυτές που άνοιξαν υπάρχουν μέρες που δεν κάνουν ούτε σεφτέ.

Ο τζίρος στις υπόλοιπες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού κινείται σταθερά σε αρνητικά σε σχέση με την προ κορονοϊού εποχή περίοδο,  σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, Π. Σκέντζο.

ίδια είναι η εικόνα και στον χώρο της Εστίασης στην όπου όπως αναφέρει ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης του νομού, Σπ. Στεργίου, 200 επιχειρήσεις της Πάτρας παραμένουν κλειστές, σε σύνολο 2.000. Οι λόγοι, μεταξύ άλλων, το ότι η «βαριά βιομηχανία» της εστίασης που είναι οι φοιτητές λείπουν, αρκετοί καταστηματάρχες δεν εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, δεν έχουν χρήματα για τροφοδοσία και για πληρωμή υπαλλήλων.

Επιπροσθέτως, ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι το ότι η καραντίνα άλλαξε εν πολλοίς τις συνήθειες των πολιτών. Πλέον πολλοί προτιμούν παρέες στο σπίτι ή μπύρα από το περίπτερο και στάση σε κάποια πλατεία ή στις σκάλες Αγίου Νικολάου και Γεροκωστοπούλου!

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μείνουν χωρίς δουλειά.

ΣΧΟΛΙΑ