2η σύλληψη για το ερωτικό βίντεο του υποψήφιου δημάρχου του Παρισιού

Χειροπέδες και στην σύντροφό του Πιότρ Παβλένσκι

Τη σύντροφο του Πιότρ Παβλένσκι ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου στο οποίο εμφανιζόταν ο Μπενζαμέν Γκριβό, υποψήφιος δήμαρχος Παρισιού και πολιτικός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, συνέλαβε η γαλλική αστυνομία, μία ημέρα μετά τη σύλληψη του Ρώσου ακτιβιστή καλλιτέχνη.

Η σύντροφος του Πιότρ Παβλένσκι συνελήφθη κατηγορούμενη για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και για δημοσίευση φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς συναίνεση, ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Η σύλληψή της συνδέεται με τη δημοσιοποίηση από τον ρώσο ακτιβιστή-καλλιτέχνη ενός βίντεο που δείχνει έναν άνδρα να αυτοϊκανοποιείται συνοδευόμενο από γραπτά μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου με αποδέκτη μια γυναίκα.

Ο Παβλένσκι ισχυρίστηκε ότι τα μηνύματα είχαν σταλεί από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Μπενζαμέν Γκριβό, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την δημαρχία της πρωτεύουσας με το κυβερνών κεντρώο κόμμα La République En Marche (LREM) του Εμανουέλ Μακρόν.

Το βίντεο ανέβασε το απόγευμα της Πέμπτης η ιστοσελίδα Pornopolitique, η οποία ασχολείται με την ερωτική ζωή πολιτικών και αξιωματούχων και στη συνέχεια αναπαράχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύντροφος του Ρώσου, η οποία δεν κατονομάζεται από τις αρχές, είναι ύποπτη ότι παρέλαβε το βίντεο.

Την Παρασκευή ο Γκριβό αποσύρθηκε από την κούρσα για τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον επόμενο μήνα λέγοντας ότι θέλει να προστατεύσει την οικογένειά του.

Ο Παβλένσκι, ο οποίος είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία το 2017, συνελήφθη το Σάββατο.

Οι ερευνητές είπαν ότι η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε με αφορμή έναν καβγά που έγινε σε ένα διαμέρισμα του Παρισιού στις 31 Δεκεμβρίου στη διάρκεια του οποίου δύο προσκεκλημένοι υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι, το οποίο κατηγορείται ότι κρατούσε εκείνος. Ωστόσο, πιθανόν να τον ανακρίνουν και για το βίντεο.

ΣΧΟΛΙΑ