Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στην Ταϊλάνδη

Δεν πετούν αεροπλάνα πάνω από το Πακιστάν

Χιλιάδες ξένοι παραθεριστές έχουν αποκλειστεί σήμερα, καθώς η Thai Airways International ακύρωσε πάνω από 12 πτήσεις από και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, αφού το Πακιστάν έκλεισε τον εναέριο χώρο του λόγω της κλιμάκωσης της έντασης με την Ινδία.

Το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωσε πως έκλεισε τον εναέριο χώρο του την Τετάρτη, αφού και οι δύο χώρες, τόσο το Πακιστάν όσο και η Ινδία ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν μαχητικά αεροσκάφη η μια της άλλης.

Πτήσεις προς και από το Λονδίνο, το Μόναχο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, το Μιλάνο, τη Βιένη, τη Στοκχόλμη, τη Ζυρίχη, την Κοπεγχάγη, το Όσλο, τη Φραγκφούρτη και τη Ρώμη, που θα πέρναγαν από διάφορα σημεία του πακιστανικού εναέριου χώρου, ακυρώθηκαν, ανέφερε η Thai Airways.

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσά τους οι Emirates και Qatar Airways, αναγκάστηκαν επίσης να ακυρώσουν τις πτήσεις τους προς το Πακιστάν. Αυτό άφησε χιλιάδες επιβάτες που θα αναχωρούσαν από το μεγαλύτερο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ αποκλεισμένους, να ψάχνουν άλλες πτήσεις, σήμερα το πρωί.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου ανέφερε ότι δημιουργήθηκε ένα κέντρο για να προσφέρει βοήθεια στους ταξιδιώτες, οι πτήσεις των οποίων δεν ήταν δυνατόν να αναχωρήσουν.

Η Thai ανέφερε αργότερα σήμερα πως αρκετές από τις πτήσεις της τελικά θα γίνουν με καθυστέρηση, αφού εξασφάλισε την άδεια της Κίνας για να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για περίπου 12 πτήσεις. Τα αεροσκάφη θα αναχωρήσουν σήμερα το απόγευμα και αύριο Παρασκευή το πρωί.Ωστόσο όλες οι πτήσεις προς και από το Πακιστάν ακυρώνονται.

Επιπλέον, αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρίες, όπως οι Singapore Airlines και British Airways, αναγκάστηκαν να αναδρομολογήσουν τα αεροσκάφη τους.

ΣΧΟΛΙΑ