Φυλάκιση δύο ετών για όποιον βήχει η φτύνει αστυνομικούς στο Bέλγιο

Μετρά εκατοντάδες θανάτους και έχει καταγεγραμμένα 14.000 κρούσματα

Με διετή φυλάκιση θα τιμωρούνται όσοι βήχουν ή φτύνουν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια ελέγχων, αποφάσισε η κυβέρνηση του Βελγίου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από δύο επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στην Αμβέρσα. Για το συμβάν η αστυνομία έχει συλλάβει επτά πολίτες με την αιτιολογία της παραβίασης κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το μέτρο είναι σαφώς αυστηρότερο του ισχύοντος, καθώς μέχρι σήμερα το πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων ήταν 250 ευρώ. Τώρα λοιπόν το πρόστιμο αυξήθηκε έως και τα 2.400 ευρώ, ενώ ειδικά για επεισόδια με βήχα ή φτύσιμο προς αστυνομικούς το πρόστιμο μπορεί να φτάσει έως και τα 16.000 ευρώ, με πιθανή επίσης φυλάκιση μέχρι 2 έτη.

Η γενική εισαγγελέας της Γάνδης για την αυστηροποίηση των μέτρων είπε πως: «Με την απόφαση αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τέτοιες πράξεις δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές».

Το Βέλγιο είναι από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει πλήξει σε μεγάλο βαθμό ο κορονοϊός, καθώς μετρά 828 θανάτους έως την 1η Μαρτίου και έχει καταγεγραμμένα 14.000 κρούσματα.

ΣΧΟΛΙΑ