Τυφώνας Ντόριαν: 50 οι νεκροί και εικόνες «αποκάλυψης» στις Μπαχάμες (VIDEO)

Η χειρότερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της νησιωτικής χώρας

Τουλάχιστον 50 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν από τις Μπαχάμες, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ ενώ ολόκληρες συνοικίες έχουν εξαφανιστεί από τη θεομηνία.

dorian-abaco2.jpg
Θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Τα περισσότερα από τα θύματα καταγράφηκαν στο νησί Γκρέιτ Αμπάκο ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων μπορεί και να φτάσει τα 100.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 45 νεκρούς. Οι διασωθέντες, οι διασώστες και οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά πολύ, όταν ανασυρθούν τα πτώματα από τα ερείπια μιας ολόκληρης συνοικίας που ισοπεδώθηκε στο Μαρς Χάρμπορ του Αμπάκο.

Συγκλονιστικές εικόνες από drone

Εικόνες «αποκάλυψης» κατέγραψε κάμερα drone του τηλεοπτικού δικτύου NBC…

 

 Αστεγοι 70.000 άνθρωποι

Ο Ντόριαν, που συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 320 χιλιομέτρων, ήταν ένας από τους ισχυρότερους κυκλώνες που έχουν πλήξει ποτέ την Καραϊβική και προκάλεσε τη χειρότερη καταστροφή στην ιστορία των Μπαχαμών.

Περίπου 70.000 άνθρωποι χρειάζονται κατεπειγόντως φαγητό και στέγη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, ενώ ναυλώνονται πλοία για να φιλοξενήσουν τους αστέγους.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ