Τραμπ για την σημερινή παραπομπή του: «Πείτε μια προσευχή για μένα»

Ψηφίζει η Βουλή των Αντιπροσώπων

Μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, για την παραπομπή του σε δίκη, ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε άλλη μια φορά σήμερα το πρωί την αθωότητά του.

«Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική αριστερά, τους Δημοκρατικούς που δεν κάνουν τίποτα, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ! Απαίσιο πράγμα. Αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί σε κανέναν άλλο πρόεδρο», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα «παραπεμφθεί» με ενδεχόμενη προοπτική την καθαίρεσή του.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Can you believe that I will be impeached today by the Radical Left, Do Nothing Democrats, AND I DID NOTHING WRONG! A terrible Thing. Read the Transcripts. This should never happen to another President again. Say a PRAYER!

93,7 χιλ.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συγκληθεί στη διάρκεια της ημέρας για μια συζήτηση τουλάχιστον έξι ωρών, η οποία θα οδηγήσει σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

«Απλώς ήθελαν να την φέρουν στον Πρόεδρο. Δεν είχαν καμία πρόθεση να διεξαγάγουν σωστή έρευνα. Δεν μπορούσαν να βρουν εγκλήματα, έτσι έφτιαξαν μια αόριστη κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας και κατάχρησης του Κογκρέσου, την οποία κάθε κυβέρνηση εξ αρχής έχει διαπράξει» συνέχισε ο Τραμπ.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

“They just wanted to get at the President. They had no intention of having a proper investigation. They couldn’t find any crimes so they did a vague abuse of power and abuse of Congress, which every administration from the beginning has done.” @RepDougCollins @foxandfriends

 

Η διαδικασία

Η ψηφοφορία αναμένεται το νωρίτερο αργά το απόγευμα ώρα Ουάσινγκτον (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδος).

Οι ομιλίες θα κατανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών και θα προηγηθεί μία ώρα συζήτησης για να υιοθετηθούν οι κανόνες από την ολομέλεια.

Η κάτω βουλή του αμερικανικού κοινοβουλίου θα ασκήσει έτσι «μία από τις πιο επίσημες εξουσίες που της εγγυάται το Σύνταγμα», επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.

Στη συνέχεια θα πάρει τη σκυτάλη η Γερουσία για να οργανώσει τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, πιθανόν τον Ιανουάριο. Και οι Ρεπουμπλικανοί που την ελέγχουν, έχουν ήδη προειδοποιήσει πως τότε ο πρόεδρος θα αθωωθεί.

Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε εξεγερθεί και πάλι χθες εναντίον των αντιπάλων του.

«Κηρύσσετε ανοικτό πόλεμο εναντίον της αμερικανικής δημοκρατίας», υποστήριξε σε επίσημη επιστολή που απηύθυνε στην Νάνσι Πελόζι. «Η Ιστορία θα σας κρίνει αυστηρά».

Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, η ψηφοφορία στο Κογκρέσο δεν είναι παρά «μια παράνομη και μεροληπτική απόπειρα πραξικοπήματος» με κίνητρο τη μνησικακία. «Είστε ανίκανοι να δεχθείτε την ετυμηγορία των καλπών» του 2016, έγραψε ακόμη, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του που είχε ανατρέψει τα περισσότερα προγνωστικά.

ΣΧΟΛΙΑ