Το σπίτι του Χίτλερ γίνεται αστυνομικό τμήμα

Αστυνομικό τμήμα θα στεγαστεί στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ, στην Αυστρία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, μετά από χρόνια διαμάχης για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί να γίνει σημείο τουλάχιστον συγκέντρωσης νεοναζί.

Το αυστριακό Κράτος αγόρασε πρόσφατα του σπίτι στο Μπρανάου (Branau), την πόλη κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία και σύμφωνα με τον ΥΠΕΣ της χώρας, έχει ήδη γίνει πρόσκληση σε αρχιτέκτονες να καταθέσουν σχέδια για την ανακαίνιση του κτηρίου.

Εκεί θα στεγαστεί το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

xx 252863 179792 type13262

«Η μελλοντική χρήση του σπιτιού θα στείλει το αδιαμφισβήτητο μήνυμα ότι στο κτίριο αυτό δε θα αναβιώσει η μνήμη του ναζισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.

Αρχιτέκτονες από όλη την Ευρώπη προσκαλούνται να καταθέσουν τα σχέδιά τους για το κτήριο, για τον ανασχεδιασμό αυτόν το μήνα και ομάδα ειδικών και δημοσίων υπαλλήλων θα επιλέξουν το σχέδιο μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Παρά το ότι ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε στην Αυστρία, η Βιέννη για δεκαετίες υποστήριζε ότι ήταν αυτή που έπεσε πρώτη θύμα του ναζισμού, ως μέρος της χιτλερικής Γερμανίας το 1938.

Πρόσφατες κυβερνήσεις, πάντως, αναγνώρισαν ότι οι Αυστριακοί επίσης συμμετείχαν στα εγκλήματα των ναζί και ότι η αντίσταση στον Χίτλερ ήταν πολύ μικρή.

ΣΧΟΛΙΑ