Το πιο ακριβό ψωμί του κόσμου: Ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει 1380 ευρώ

Ψωμί από… χρυσό έφτιαξε ένας φούρναρης στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Ο Juan Manuel Moreno αποφάσισε να δημιουργήσει την πιο ακριβή φραντζόλα του κόσμου, η οποία ζυγίζει 400 γραμμάρια και κοστίζει… 1.380 ευρώ.

Όπως θα δείτε και στο video του Ruptly, ο αρτοποιός από την Ισπανία δείχνει βήμα-βήμα την διαδικασία που ακολουθεί για να φτιάξει το πιο ακριβό ψωμί.

Η συνταγή του περιλαμβάνει: Ένα γραμμάρια χρυσού, ένα γραμμάριο ασημιού και τα υπόλοιπα όπως τα ξέρετε.

Ο ίδιος δηλώνει πως το «Χρυσό Ψωμί» απευθύνεται κυρίως στους πλούσιους, τονίζοντας πως τα πολύτιμά του υλικά είναι πολύ καλά διαλεγμένα και απευθύνονται σε συγκεκριμένο, επιλεγμένο κοινό.

Σύμφωνα με τον Moreno, το πανάκριβο ψωμί του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς δέχεται συχνά παραγγελίες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τις ΗΠΑ, την Κίνα αλλά και τη Ρωσία.

Όποιος πάντως έχει την περιέργεια αλλά και τα χρήματα για να μάθει τι γεύση έχει το «Χρυσό Ψωμί», μπορεί να το αγοράσει απευθείας από τον φούρνο «Pan Piña» του Juan Manuel Moreno στη Μάλαγα.

ΣΧΟΛΙΑ