Τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στην Βρετανία

Το 60% των Βρετανών που έχουν πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό είναι άνω των 60 ετών, ωστόσο, υπάρχει και ένας τραγικός αριθμός νεαρών ατόμων που έχουν χάσει την ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό.

Προχθές, προκάλεσε σοκ η είδηση του θανάτου από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού ενός 13χρονου αγοριού στο Λονδίνο, και μάλιστα μόνο του, καθώς κανείς από την οικογένειά του, δεν επιτρεπόταν να τον επισκεφθεί, διότι βρισκόταν σε κατ’ οίκον απομόνωση. Άλλα νεαρά θύματα του κορωνοϊού στην Βρετανία είναι ένας 18χρονος, μια 26χρονη που εργαζόταν σε καταφύγιο ζώων αλλά και ένας 28χρονος πατέρας, μια 33χρονη φαρμακοποιός που πέθανε μία ημέρα μετά τον πατέρα της αλλά και ο αναπληρωτής πρέσβης της Βρετανίας στην Ουγγαρία, ο 37χρονος Στίβεν Ντικ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Εντατικής Θεραπείας και Έρευνας, ένα ποσοστό της τάξης του 10% που νοσεί σοβαρά από τον κορωνοϊό στην Μεγάλη Βρετανία, είναι κάτω από 40 ετών. Κι όπως έγινε γνωστό, αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει στο εκθεσιακό κέντρο Excel, ένα προσωρινό νοσοκομείου, όπου θα επικεντρωθεί στην θεραπεία νεότερων ασθενών με κορωνοϊό, οι οποίοι έχουν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από την νόσο. Το προσωρινό νοσοκομείο, μάλιστα, έχει χώρο για 4.000 ασθενείς. Μερικά από τα νεότερα θύματα του κορωνοϊού στην Μεγάλη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ