Στη Γερουσία το κατηγορητήριο για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

Το στέλνει η Νάνσι Πελόζι

Στη Γερουσία το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ την ερχόμενη εβδομάδα με πρωτοβουλία της Νάνσι Πελόζι.

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι έδωσε το πράσινο φως για να διαβιβαστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία την επόμενη εβδομάδα, ένα απαραίτητο βήμα προκειμένου να ξεκινήσει η δίκη του με το αίτημα της καθαίρεσης.

Σε ετοιμότητα οι Δημοκρατικοί για τη διαδικασία αποπομπής Τραμπ, λέει η Νάνσι Πελόζι

  • Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, ζήτησε από τον επικεφαλής της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων να «βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποβάλει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα ένα ψήφισμα σχετικά με τον ορισμό των υπεύθυνων» του Δημοκρατικού Κόμματος, που θα αναλάβουν τον ρόλο των εισαγγελέων «και να διαβιβάσει το κατηγορητήριο στη Γερουσία», όπως γράφει σε μια επιστολή στην κοινοβουλευτική ομάδα της.

Η ίδια θα συναντηθεί με τους γερουσιαστές την Τρίτη για να συζητήσουν «πώς θα προχωρήσουν στη συνέχεια». Προηγουμένως, η Νάνσι Πελόζι και οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισαν νομοσχέδιο με στόχο να περιορίσουν τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες Τραμπ στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ