Στη Βενεζουέλα χιλιάδες δόσεις του φαρμάκου και του υποψηφίου εμβολίου κατά του κορονοϊού

Χιλιάδες είναι οι δόσεις ενός φαρμάκου κι ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την πρόληψη της μόλυνσης από τον ιό αντίστοιχα που έχουν φθάσει στη Βενεζουέλα, όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο την Κυριακή (18/10) σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Το αντιιικό φάρμακο φαβιπιραβίρη έφθασε από τη Ρωσία. Έχουν έρθει χιλιάδες δόσεις από τη Ρωσία, που θα σώσουν ζωές», ανέφερε ο Μαδούρο, διαβεβαιώνοντας πως το σκεύασμα αυτό είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με την COVID-19 που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τον σοσιαλιστή πρόεδρο, το φάρμακο αυτό θα διατίθεται δωρεάν στους πολίτες της Βενεζουέλας.

Στις αρχές του Οκτωβρίου εξάλλου, η Ρωσία έστειλε μια πρώτη ποσότητα του πειραματικού εμβολίου εναντίον του SARS-CoV-2, του αποκαλούμενου Sputnik V, στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις αρχές στο Καράκας, η χώρα θα λάβει μέρος στην τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου και σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει στην παραγωγή του.

Στη δοκιμή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων συμμετέχουν επίσης η Λευκορωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Μόσχα έχει συμφωνήσει με βιομηχανίες στην Ινδία για την παραγωγή 300 εκατομμυρίων δόσεων.

ΣΧΟΛΙΑ