Στην 1η γραμμή στο Tokyo 2020 για την κλιματική αλλαγή οι «αναβάτες του κύματος»

Στόχος θα είναι να επισημανθεί η αυξανόμενη απειλή για τους ωκεανούς

Το άθλημα του σέρφινγκ , περισσότερο ίσως από κάθε άλλο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι,όταν κάνει το ντεμπούτο του στην παραλία Tsurigasaki της Chiba, θα διακυβεύονται περισσότερα από χρυσά μετάλλια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters.Το άθλημα του σέρφινγκ , περισσότερο ίσως από κάθε άλλο άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι,όταν κάνει το ντεμπούτο του στην παραλία Tsurigasaki της Chiba, θα διακυβεύονται περισσότερα από χρυσά μετάλλια, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Reuters.

Εκτός από την προβολή της ελίτ των παγκόσμιων σέρφερ σε ένα ολοκαίνουργιο ακροατήριο, ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας σέρφινγκ  (International Surfing Association /ISA), Φερνάντο Αγουέρε, ανέφερε μιλώντας στο Reuters ότι, στόχος θα είναι επίσης να επισημανθεί η αυξανόμενη απειλή για τους ωκεανούς του πλανήτη.

«Εμείς οι σέρφερ, ζούμε στον ωκεανό, έχουμε νερό ωκεανού στα αυτιά, τα μάτια και το δέρμα μας. Στην πραγματικότητα είμαστε οι τέλειοι πρεσβευτές του ωκεανού. Βλέπουμε τη ζημιά και την υποβάθμιση που γίνεται», είπε στο Reuters τηλεφωνικά από την παραλία της  Mar del Plata στην Αργεντινή, όπου συμμετείχε στο μάζεμα σκουπιδιών από τις «χρυσές» αμμουδιές του θερέτρου.

Μια έκθεση για την αξιολόγηση της κλιματικής αλλαγής στην Καλιφόρνια το 2018 προβλέπει ότι τα δύο τρίτα των νότιων παραλίων της θα μπορούσαν να διαβρωθούν εντελώς μέχρι τα τέλη του αιώνα.

«Όταν πρόκειται για τον αντίκτυπο της αλλαγής του κλίματος στον αθλητισμό μας, δεν έχουμε καμία αμφιβολία γι ‘αυτό. Βλέπουμε τα ψάρια να λιγοστεύουν, τη βιομηχανική ρύπανση, βλέπουμε τη διάβρωση των παραλιών και των υφάλων. Είναι μια τεράστια πρόκληση», πρόσθεσε ο Αγουέρε, ο οποίος είχε θέσει ως στόχος ζωής να εισαγάγει το σέρφινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες….

ΣΧΟΛΙΑ