Σε δημοπρασία το εμβληματικό εξώφυλλο της Vogue με τη Ναόμι Κάμπελ (ΦΩΤΟ)

Εκτιμάται ότι θα αγγίξει τις 45.000 βρετανικές λίρες η τιμή πώλησής του

Ενα κομμάτι της ιστορίας της βρετανικής Vogue, το εξώφυλλο του τεύχους του Μαρτίου 2019 με τη Ναόμι Κάμπελ φωτογραφημένη από τον Στίβεν Μαϊζέλ (Stenen Meisel), πωλείται σε δημοπρασία από τον οίκο Phillips στο Λονδίνο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Είναι η τρίτη προσπάθεια του οίκου Phillips να φέρει τη φωτογραφία μόδας σε ένα ευρύτερο κοινό εμπορικών αγοραστών μετά τη δημοπρασία εκτυπώσεων και διαφημιστικών του Vogue για τους οίκους του Alexander McQueen και Balenciaga.

Η Yuka Yamaji, υπεύθυνη του τμήματος φωτογραφιών στον Phillips, είδε μια διαφημιστική αφίσα για το τεύχος του Vogue με τη Ναόμι Κάμπελ στο Βόρειο Λονδίνο. «Η εικόνα πρέπει να σας μαγνητίζει», δήλωσε η Yamaji στη Vogue. «Βλέπουμε μία φωτογραφία και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα γνωρίζουμε ότι μπορεί να πουλήσει», συμπληρώνει.

901.jpg

Ναόμι Κάμπελ (Φωτογραφία: Vogue / Στίβεν Μαϊζέλ)
naomi-1-high-res-online.jpg

Ναόμι Κάμπελ (Φωτογραφία: Vogue / Στίβεν Μαϊζέλ)

Για το εξώφυλλο, το οποίο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Phillips, θα μπορούσε να πωληθεί έως 45.000 λίρες Αγγλίας, ο Μαϊζέλ έκανε περισσότερο λήψη με πολλαπλές εκθέσεις και διαφορετικούς φωτισμούς, απ’ ότι επεξεργασία με χρώμα μετά, για να δημιουργήσει την τριπλή εικόνα της Κάμπελ.

naomi-2-high-res-online.jpg

Ναόμι Κάμπελ (Φωτογραφία: Vogue / Στίβεν Μαϊζέλ)
naomi.jpg

Ναόμι Κάμπελ (Φωτογραφία: Vogue / Στίβεν Μαϊζέλ)

Το πορτρέτο δημιουργήθηκε στη διάρκεια φωτογράφησης ως φόρο τιμής στα supermodels που έγινε σε αποθήκη του Μπρούκλιν. Ο Αμερικανός ηθοποιός, Κέντρικ Σάμπσον υποδύθηκε τον ρόλο του εραστή της Κάμπελ και εμφανίζονται χορευτές που προπονούνται στο παρασκήνιο και ο σοφέρ της. Το αποτέλεσμα είναι ένα ακόμη σημαντικό στιγμιότυπο της συνεργασίας δεκαετιών του Μαϊζέλ, της Κάμπελ και του αρχισυντάκτη του Vogue, Έντουαρντ Ένινφουλ.

ΣΧΟΛΙΑ