Ρουμανία: Καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Σουτσεάβα

Την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στην πόλη Σουτσεάβα, την οποία έθεσαν σε καραντίνα, ανακοίνωσαν οι ρουμανικές Αρχές, καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ξεπερνά τα 593 και εκφράζονται φόβοι ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον Covid-19, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Ρουμανία ανήλθε σε 68, όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2.100. Το 1/3 των συνολικών θανάτων των ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό καταγράφηκε στη Σουτσεάβα, μία πόλη με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Σουτσεάβα. Επίσης, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης και αστυνομικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του στρατού, πραγματοποιούν ελέγχους για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι όσοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και σε νοσοκομεία, εξαιρούνται από το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

ΣΧΟΛΙΑ