Πρωτοσέλιδο-γροθιά στο στομάχι της Liberation για την τουρκική εισβολή στη Συρία (ΦΩΤΟ)

Εχει τίτλο: «Τουρκική επίθεση στη Συρία: Η αρχή ενός μακελειού»

Το πρωτοσέλιδο της Liberation έχει τίτλο: «Τουρκική επίθεση στη Συρία: Η αρχή ενός μακελειού» και έχει στο εξώφυλλό του μία σοκαριστική φωτογραφία που αποδεικνύει με τον πλέον στυγνό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, μετά την τουρκική εισβολή.

Στην πρώτη σελίδα, μάλιστα, γίνονται αναφορές από το πεδίο της μάχης. «Κομβόι πολιτών και δημοσιογράφων βομβαρδίστηκε, απέδρασαν 800 κρατούμενοι με σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση της Άγκυρας κατά των Κούρδων παίρνει δραματική έκταση και ωθεί τις ΗΠΑ στο να εγκαταλείψουν την περιοχή», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο.

Ταυτόχρονα, το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς οι Κούρδοι παραδίδουν δύο πόλεις στον Ασαντ και συμμαχούν μαζί του σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα των Τούρκων. Η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να τους ενισχύσει στις μάχες κατά των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, κάτι που επιβεβαίωσε και η πλευρά των Κούρδων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω και μάλιστα εξαπολύει «πυρά» κατά νατοϊκών συμμάχων που επικρίνουν την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Libération

@libe

A la une de Libé ce lundi : en Syrie, le début d’un massacre https://www.liberation.fr/liseuse/publication/14-10-2019/1/ 

View image on Twitter

ΣΧΟΛΙΑ