Ο 49χρονος Τούρκος δουλέμπορος με κέρδος 50.000 ευρώ ανά ταξίδι

Ο 49χρονος Tuncai Korkmaz έφερνε πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία. Το κέρδος του έφτανε τα 50.000 ευρώ ανά ταξίδι. Γι’ αυτόν τον λόγο είχε αγοράσει σκάφος χωρητικότητας 100 ατόμων. Ο Korkmaz είχε «βαρύ» όνομα στον κόσμο της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Ήξερε τους μεγάλους «παίχτες» του δουλεμπορίου σε Τουρκία και Ιταλία, μέλη της Γεωργιανής μαφίας που τον προμήθευαν με Ουκρανούς skippers (πλοίαρχοι ιστιοφόρων) αλλά και μέλη της μαφίας του Μαυροβουνίου για μεταφορές ναρκωτικών ουσιών.

Έκανε τουλάχιστον 3-4 διακινήσεις παράνομων μεταναστών το 6μηνο, από Τουρκία σε Ελλάδα και έπειτα Ιταλία. «Απέλυε» συνεργούς του που καθυστερούσαν τη διακίνηση παράνομων μεταναστών.  Ήταν «πασίγνωστος» σε… ΕΥΠ, EUROPOL ακόμη και στο National Crime Agency του Ηνωμένου Βασιλείου. Η τελευταία διακίνηση με το ιστιοφόρο… ΕΛΠΙΔΑ, του κόστισε 30.000 ευρώ και θα αποκόμιζε πάνω από 100.000 ευρώ, μεταφέροντας 19 παράνομους μετανάστες, που επιβίβασε στο σκάφος μέσα από ένα φυσικό τούνελ στην παραλία Θυμάρι της Βάρκιζας!

 Όλα τα παραπάνω συντόνιζε ο 49χρονος Τuncai Korkmaz από την Τουρκία, … τηλεφωνικώς μέσα από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, ο οποίος μάλιστα είχε ελληνικό Α.Φ.Μ. στη Δ΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών. Είχε ένα απίστευτο σχέδιο διάρθρωσης και απόλυτου συντονισμού, έχοντας βρει σπίτια ασφαλείας, φύλακες για τους παράνομους μετανάστες, μηχανικούς για ιστιοπλοϊκά, Ουκρανούς skippers, αχυράνθρωπους ως ιδιοκτήτες σκαφών, διακίνηση του μαύρου χρήματος μέσω του συστήματος Hawala, πλαστογράφους.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων εξάρθρωσε σημαντικό κομμάτι του κυκλώματος με μία επιχείρηση στο πλαίσιο του προγράμματος EMPACT, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παράνομης Διακίνησης Ανθρώπων της EUROPOL και τη National Crime Agency (NCA) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που δημοσιοποιεί ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η έρευνα ξεκίνησε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα τον Οκτώβριο του 2019, με τον άγνωστο να δίνει λεπτομέρειες για τη δράση των δουλεμπόρων και τα ψευδώνυμα «Καλού», έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, Madge, Abu Alo και ενός 50χρονου Έλληνα, ο οποίος φαίνεται να ήταν υπεύθυνος για τις ενοικιάσεις ή αγορές σκαφών του κυκλώματος.

Ιστιοφόρα από… ιστοσελίδες

Αρχικά οι δουλέμποροι αναζητούσαν ιστιοφόρα σκάφη σε ιστοσελίδες αγγελιών του διαδικτύου, έχοντας προτίμηση σε αυτά μήκους 10 μέτρων περίπου, κατασκευής μεταξύ 1977-1994, τα οποία κοστολογούνταν από 10.000 έως 15.000 €.  Μετά την αγορά του σκάφους, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν τους υποψήφιους «πελάτες», μέσω ομοεθνών τους κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, σε hotspots και στέκια αλλοδαπών.

Από τις 22 Νοεμβρίου 2019 έως και 3 Δεκεμβρίου 2019, ο 50χρονος Έλληνας μέλος του κυκλώματος, διαπραγματεύτηκε εμφανιζόμενος ως μηχανικός σκαφών την αγορά του  ιστιοφόρου «Santy Maria» που βρισκόταν στην Ελευσίνα. Παρότι το σκάφος κρίθηκε κατάλληλο από τους δουλέμπορους δεν τελεσφόρησε η αγορά του γιατί χρειαζόταν μετατροπές. Ακολούθησε η διαπραγμάτευση αγοράς του ιστιοφόρου «EVGENIA», στην Αίγινα, η οποία… ναυάγησε για άγνωστο λόγο.

Τέλη Δεκεμβρίου 2019 αγόρασαν το ιστιοφόρο «Elpida», έναντι 14.000 ευρώ. Οι αγοραστές ήταν… Γάλλοι, όπως είπε  στον ιδιοκτήτη ο 35χρονος Ιρακινός μεσολαβητής του κυκλώματος. Το σκάφος θα κατέπλεε με προορισμό το Μαυροβούνιο και ο χειριστής του σκάφους (skipper) ονομαζόταν «ΚΟΛΙΕΣΝΙΚ».

Στις 25 Ιανουαρίου 2020, οι αστυνομικοί εντόπισαν το «Elpida» στο λιμάνι της Μαραθόπολης Μεσσηνίας, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες. Την επόμενη μέρα το σκάφος απέπλευσε και κατευθύνθηκε βόρεια, κατά μήκος της ακτογραμμής του Κυπαρισσιακού Κόλπου φθάνοντας έως το λιμάνι Κατακόλου και μερικές μέρες αργότερα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. Το «δεξί χέρι» του αρχηγού ενημέρωσε έναν Έλληνα μηχανικό σκαφών ότι έχει τεχνικό πρόβλημα το GPS και ο αυτόματος πιλότος του σκάφους, δίνοντας εντολή να επιστρέψουν στην Αττική.

Η «Ελπίδα» έφθασε στο Θυμάρι

Την 1η Φεβρουαρίου 2020 το σκάφος έφθασε σε απόσταση περίπου 400 μέτρων μετά το τέλος του οικισμού Θυμάρι στη Βάρκιζα. Μέσα στη καμπίνα του σκάφους υπήρχε τουλάχιστον ένα άτομο και στο πίσω μέρος του σκάφους ήταν δεμένη μια φουσκωτή βάρκα.

Οι αστυνομικοί άκουγαν τις συνομιλίες των δουλεμπόρων, που καθοδηγούσαν οδηγούς και τσιλιαδόρους για το σημείο επιβίβασης στο σκάφος. Κάποια στιγμή ακούν τον παρακάτω διάλογο:

«Υπαρχηγός»: Αδερφέ, φύγετε. Τους βρήκε εντάξει

Μέλος: Τους βρήκε;

«Υπαρχηγός»: Ναι, ναι. Τους βρήκε εντάξει, φύγε

Μέλος: Έγινε αδερφέ

«Υπαρχηγός»: Να σου πω. Άμα δεις μπάτσους στον γυρισμό πάρε, κάνε μου μια κλήση και πες μου

Μέλος: Εντάξει

Οι αστυνομικοί διαπίστωναν τις αφίξεις πέντε τουλάχιστον αυτοκινήτων από διαφορετικές κατευθύνσεις, τα οποία μετέφεραν τους παράνομους μετανάστες προκειμένου να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα την σκυτάλη πήρε το Λιμενικό Σώμα, εντοπίζοντας το σκάφος κοντά στην Ύδρα, με τους Ουκρανούς χειριστές να μην σταματούν και να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς. Μετά από χρονικό διάστημα 50 λεπτών, το σκάφος «ELPIDA» ακινητοποιήθηκε 3 μίλια νοτιοδυτικά του σημείου εντοπισμού του. Εκτός από τους δύο Ουκρανούς χειριστές, εντοπίστηκαν στη καμπίνα, άλλα 19 άτομα, εκ των οποίων τέσσερα ανήλικα παιδιά.

Σημειώνεται ότι από το σκάφος απουσίαζαν τα απαραίτητα σωστικά μέσα, γεγονός που έθετε σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των επιβατών. Οι Ουκρανοί χειριστές, 46 και 29 χρόνων, τήρησαν αρνητική στάση και δεν απολογήθηκαν στους αστυνομικούς.

Ο Korkmaz και το ναυάγιο

Ο 49χρονος Τούρκος συντονιστής, τον Ιούλιο του 2015 οργάνωσε την μεταφορά από τα παράλια της Τουρκίας στις ακτές της Τήλου και της Ψερίμου, 170 πολιτών τρίτων χωρών. Στις 17 Ιουνίου 2016 αποπειράθηκαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο 67 πολιτών τρίτων χωρών, με πλοίο από τα παράλια της Μεσσηνίας στην Ιταλία, ωστόσο το πλοίο βυθίστηκε με αποτέλεσμα να διατρέξουν σοβαρό κίνδυνο ζωής οι παράνομοι μετανάστες. Συνελήφθη δύο μέρες αργότερα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διευκόλυνση εξόδου πολιτών τρίτων χωρών και πρόκληση ναυαγίου.

Πιο σκληρός, σύμφωνα με το ποινικό παρελθόν του, ήταν ο 35χρονος «επιχειρησιακός» υπαρχηγός, ο KAREM από το Ιράκ. Στις 19 Φεβρουαρίου 2011 είχε συλληφθεί από υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε., γιατί οδηγούσε όχημα με κλεμμένες πινακίδες. Στις 24 Σεπτεμβρίου 2011 συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ομονοίας, για παράβαση αντίσταση, σωματική βλάβη, εξύβριση και περί όπλων. Πέταξε το κράνος στο πρόσωπο αστυνομικού και προσπάθησε να τους τραυματίσει με μια λεπίδα. Το 2011 και 2012, συνελήφθη σε Ιωάννινα και Μεσολόγγι για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Στις 28 Οκτωβρίου 2019, συνελήφθη μαζί με συγκατηγορούμενό από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, για ναρκωτικά και παράνομη οπλοφορία. Αγόραζε ναρκωτικά ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα στιλέτο…

ΣΧΟΛΙΑ