Νέες απειλές Ερντογάν κατά Άσαντ: Στην Ιντλίμπ πήραν αυτό που τους άξιζε, θα συνεχίσουμε

Νέες απειλές εκτόξευσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος κατά της συριακής κυβέρνησης, προειδοποιώντας ότι θα καταβάλει «πολύ βαρύ τίμημα» για την επίθεσή της σε τουρκικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 Τούρκοι στρατιώτες.

 «Δώσαμε τις απαραίτητες απαντήσεις στην συριακή πλευρά στο υψηλότερο επίπεδο. Ιδιαίτερα στην Ιντλίμπ, πήραν αυτό που τους άξιζε. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό, θα συνεχίσουμε», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του.

Όπως είπε, αύριο, Τετάρτη, θα ανακοινώσει λεπτομερές σχέδιο για το πώς θα χειριστεί τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ.

 Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι ελικόπτερο του συριακού στρατού κατερρίφθη σήμερα στην Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι και οι δύο πιλότοι του είναι νεκροί. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το ελικόπτερο επλήγη από ρουκέτα τουρκικών δυνάμεων και κατερρίφθη κοντά στο χωριό Κάμινας.

Οι τουρκικές αρχές αναφέρθηκαν σε «συντριβή» χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη.

Νωρίτερα, το κρατικό τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber είχε μεταδώσει ότι Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία κατέρριψαν σήμερα ένα ελικόπτερο που πιστεύεται ότι ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας στην πόλη Ναϊράμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ