Νέα Ζηλανδία: Ανασύρθηκαν έξι σοροί των θυμάτων του ηφαιστείου (ΦΩΤΟ)

Δεν κατάφεραν να ανασυρθούν οι σοροί δύο ακόμα νεκρών

Οι σοροί έξι θυμάτων της έκρηξης του ηφαιστείου στο νησί Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας ανασύρθηκαν χάρη σε μια ριψοκίνδυνη αποστολή του στρατού, ανακοίνωσε σήμερα ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

«Ανακτήθηκαν (…) οι σοροί από το νησί Γουάιτ» και «βρίσκονται πάνω στο πλοίο HMNZS Wellington», δήλωσε ο Τζον Τιμς, υπαρχηγός της αστυνομίας.

Μια ομάδα εξουδετέρωσης βομβών εργάστηκε όσο το δυνατόν γρηγορότερα αφότου προσγειώθηκε με ελικόπτερα στο νησί Γουάιτ, καθώς σύμφωνα με ειδικούς εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανότητες 50-60% για νέα έκρηξη τις επόμενες ώρες.

Ωστόσο, οι δύο σοροί από τις οκτώ δεν ανασύρθηκαν καθώς ο εξοπλισμός που φορούσαν τα μέλη της ομάδας επιβράδυνε κατά πολύ την επιχείρηση.

«Η επιχείρηση ήταν πολύ δύσκολη αλλά αποτελούσε προτεραιότητά μας», δήλωσε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Γιακίντα Αρντερν συμπληρώνοντας ότι «απλά θέλαμε να φέρουμε τα αγαπημένα πρόσωπα πίσω στο σπίτι».

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Νέα Ζηλανδία δήλωσε από την πλευρά του ότι ομάδες δυτών βούτηξαν στα νερά γύρω από το νησί και ότι μια ακόμη εναέρια έρευνα θα διεξαγόταν αργότερα την Παρασκευή.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα και μεταξύ των 47 ανθρώπων που βρίσκονταν στο νησί εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν Αυστραλοί, Αμερικανοί, Γερμανοί, Κινέζοι και Μαλαισιανοί.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, οι περισσότεροι με πολύ σοβαρά εγκαύματα.

 

ΣΧΟΛΙΑ