Μεξικό: Συναγερμός από τρεις εκρήξεις στο ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ (VIDEO)

Σε επιφυλακή οι αρχές

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στο Μεξικό από το πρωί της Πέμπτης, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ποποκατεπέτλ (Popocatepetl), στα κεντρικά της χώρας.

Μια έκρηξη μεσαίας έντασης και άλλες δυο πιο μικρές προκλήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό, συνοδευόμενες από υδρατμούς και μικρές ποσότητες στάχτης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης Καταστροφών της χώρας.

Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας της πόλης Πουέμπλα προειδοποίησε πως οι εκπομπές στάχτης θα μπορούσαν να διασκορπιστούν σε μια σειρά από μικρές κοινότητες, καθώς και στις πόλεις του Μεξικό και του Μορέλος.

ProtecciónCivilSeguridad

@CNPC_MX

. A las 19:23 h se presentó una explosión moderada, la cual alcanzó una altura aproximada de 1,000 m, con moderado contenido de ceniza y se desplazó en dirección sur. El?se encuentra en . Se exhorta a no acercarse al .

Προβολή εικόνας στο Twitter

Οι αρχές προέτρεψαν τους πολίτες να μην προσεγγίσουν το ηφαίστειο και ιδιαίτερα τον κρατήρα, καθώς εγκυμονεί ο κίνδυνος εκτόξευσης τέφρας και λάσπης.

ΣΧΟΛΙΑ