Μεξικό: Ποδηλάτες που γύριζαν τον κόσμο βρέθηκαν νεκροί σε χαράδρα

Αγνοούνταν εδώ και μέρες

Δύο πτώματα, που πιστεύεται πως ανήκουν σε έναν Γερμανό και έναν Πολωνό ποδηλάτη, ανακάλυψαν οι μεξικανικές αρχές σε χαράδρα στην πολιτεία Τσιάπας. Οι δύο άνδρες είχαν εξαφανιστεί και αγνοούνταν για μέρες.

Η υπόθεση των αρχών είναι πως οι δύο άνδρες, που ταξίδευαν με τα ποδήλατά τους, έχασαν τον έλεγχό τους κι έπεσαν στη χαράδρα καθώς κινούνταν στον δρόμο που συνδέει το Σαν Κριστόμπαλ με το Οκοσίνγκο, στην Τσιάπας. Όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταδίδοντας δηλώσεις του εισαγγελέα, στη συγκεκριμένη περιοχή «γίνονται πολλά ατυχήματα» καθώς πρόκειται για «έναν πολύ στενό δρόμο, στο χείλος μιας βαθιάς χαράδρας, περίπου 200 μέτρων. Το να κινείσαι με ποδήλατο σε αυτή την τοποθεσία είναι πολύ επικίνδυνο».

Τα δύο θύματα πιστεύεται πως ήταν ένας Πολωνός, ο Ξιστόφ Σμιελέφσκι, κι ένας Γερμανός, ο Χόλγκερ Χάγκενμπους, γνωστοί επειδή έκαναν ταξίδια σε όλον τον κόσμο με τα ποδήλατά τους.

Η πρώτη σορός που βρέθηκε στη χαράδρα εκτιμάται πως ανήκει στον Πολωνό ποδηλάτη. Η δεύτερη σορός ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά που είχε στείλει σε επικοινωνία της με τις μεξικανικές αρχές η γερμανική πρεσβεία.

Οι μεξικανικές αρχές θα κάνουν εξετάσεις γενετικού υλικού για να αναγνωριστούν επίσημα τα πτώματα. Το πρώτο πτώμα βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Σύμφωνα με έναν ιατροδικαστικό, φέρει πολλαπλά κατάγματα στο σώμα και στο κεφάλι, αλλά όχι τραύματα ή κακώσεις που να υποδεικνύουν ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία.

Η είδηση της εξαφάνισης του Γερμανού ποδηλάτη διαδόθηκε μέσω Facebook την 29η Απριλίου, αφού ο αδελφός του απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να βρεθεί και ανέβασε πρόσφατη φωτογραφία του.

ΣΧΟΛΙΑ