Μέρκελ: Καμία ένδειξη σαμποτάζ στο αεροπλάνο

Αναγκαστική προσγείωση όταν «νέκρωσαν» όλα τα συστήματα επικοινωνίας

Η γερμανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει υποψία για εγκληματική ενέργεια πίσω από την σοβαρή βλάβη που ανάγκασε το αεροπλάνο της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ να κάνει αναγκαστική προσγείωση το βράδυ της Πέμπτης στη Κολονία. Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο το περιστατικό που οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση να είχε εγκληματικό υπόβαθρο, παρά το γεγονός ότι οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όμως, εκπρόσωπος της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι δεν υπήρχε υποψία για καμία εγκληματική ενέργεια προσθέτοντας: «Ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχος των συστημάτων επικοινωνίας του αεροπλάνου που δεν έγινε σωστά», είπε χαρακτηριστικά.

Η Άνγκελα Μέρκελ πετούσε με το κυβερνητικό Airbus Α340 προς την Αργεντινή για την Σύνοδο των G20 όταν “νέκρωσαν” τα συστήματα επικοινωνίας του αεροπλάνου και αποφασίστηκε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κολονίας.

Η Ανγκελα Μέρκελ βγαίνει από το αεροσκάφος

dpa

@dpa

Merkel im Linienflieger auf dem Weg zum G20-Gipfel – Delegation deutlich kleiner https://rp-online.de/politik/deutschland/angela-merkel-im-spanischen-linienflieger-auf-dem-weg-zum-g20-gipfel_aid-34820477  via @rponline | ap

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη dpa

Ενσωματωμένο βίντεο

Jörg Blank@JMaxBlank

Technischer Defekt an Merkels Flugzeug. Mehrere Feuerwehr-Fahrzeuge erwarten den Airbus nach harter Landung in Köln.

51 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Το περιοδικό Der Spiegel ανέφερε μάλιστα ότι τα κρίσιμα εκείνα λεπτά, όταν δεν είχαν επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο αποφασίστηκε η αναγκαστική προσγείωση να γίνει μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας είπε ότι τελικά το αεροπλάνο δεν άδειασε τα καύσιμα όπως είχε νωρίτερα μεταδοθεί.

Θα πάει στην Σύνοδο αργοπορημένη – Γιατί δεν συνέχισε το ταξίδι ο σύζυγός της

Η Άνγκελα Μέρκελ πέρασε το βράδυ της Πέμπτης στη Βόννη και από εκεί το πρωί πέταξε για Μαδρίτη με άλλο αεροσκάφος της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας και από εκεί με πτήση της Iberia για το Μπουένος Άιρες. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel, η Μέρκελ δεν συνέχισε το ταξίδι της προς την Αργεντινή με όλη την κυβερνητική αντιπροσωπεία που είχε μαζί της. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι δεν συνέχισαν μαζί της το ταξίδι για λόγους χώρου όλοι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και ο σύζυγός της Γιοακίμ Ζάουερ. Το ταξίδι με την Μέρκελ συνέχισαν ο αντικαγκελάριος Ολαφ Σόλτς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

ΣΧΟΛΙΑ