Μάχη μέχρις εσχάτων για Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Προς τα που γέρνει η «πλάστιγγα» δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες

Γρίφος για δυνατούς λύτες θα είναι ως όλα δείχνουν τα αποτελέσματα σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού οποιαδήποτε πρόβλεψη καθίσταται παρακινδυνευμένη, βάσει των έως τώρα δεδομένων και του κλίματος.

Μπορεί μεν να γίνεται πλέον σαφές πως ο νυν δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος Κ. Πελετίδης θα περάσει στον δεύτερο γύρο, ωστόσο ασαφές ακόμη παραμένει το ποιος θα διεκδικήσει μαζί του τον δημαρχιακό θώκο, στον δεύτερο γύρο.

O  Γρ.Αλεξόπουλος

Διεκδικητής μίας εκ των δύο θέσεων που οδηγούν στη δεύτερη Κυριακή είναι, σύμφωνα με το κλίμα και τους υποψηφίους που στελεχώνουν τον συνδυασμό του και ο Γρ. Αλεξόπουλος, ο οποίος έχει «πέρασμα» σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους.

Συσπείρωση γύρω από τον Παπαδημάτο

Ο Ν. Παπαδημάτος έχει αναπτύξει αξιοσημείωτη δυναμική το τελευταίο χρονικό διάστημα, αν και μπήκε αργά στην κούρσα, ενώ η πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και η αμέριστη στήριξή στο πρόσωπο του, του έδωσαν ακόμη περισσότερους πολιτικούς πόντους και αισιοδοξία δεύτερου γύρου. Δεν ξεχνάμε πως η ΝΔ που στηρίζει τον κ. Παπαδημάτο οδεύει στην εξουσία και με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των στελεχών και φίλων της ίσως μπορεί να διεκδικηθεί ο Δήμος Πατρέων.

Αισιοδοξία στην παράταξη Ρώρου

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη δυναμική και προοπτική εισόδου στον δεύτερο γύρο έχει και ο στηριζόμενος και από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ρώρος. Το κλίμα «ζεστάθηκε» περισσότερο κατά την πρόσφατη -εκ νέου- στήριξή του από τον Πρωθυπουργό στην Πάτρα, ενώ το πολυσυλλεκτικό του ψηφοδέλτιο δημιουργεί τις προϋποθέσεις του ανοίγματος σε ευρύτερα στρώματα της Πατραϊκής κοινωνίας.

 

Ο «γρίφος» Ν. Νικολόπουλος

«Άγνωστος Χ» του όλου πολιτικού σκηνικού που διαμορφώνεται είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας, Ν. Νικολόπουλος, τον οποίο, υποψήφιοι, φίλοι και υποστηρικτές του, τον βλέπουν στον δεύτερο γύρο. Πλήττεται όμως από τη συσπείρωση της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Παπαδημάτου.

 Το σκηνικό στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Νεκτάριος Φαρμάκης, Κώστας Σπηλιόπουλος,  και Απ. Κατσιφάρας δίνουν «μάχη» για τη δεύτερη Κυριακή.

Για τον κ. Κατσιφάρα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια μετά την αποδοχή της στήριξής του από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη μερίδα του ΚΙΝΑΛ, που στη Δυτική Ελλάδα καταγράφει υψηλότερα και αξιοσημείωτα ποσοστά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες, να του γυρνά την πλάτη και να πηγαίνει στον Κ. Σπηλιόπουλο. Ναι μεν στηρίζεται από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία της βάσης έχει άρει εδώ και καιρό τη στήριξή της στο πρόσωπό του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, πολιτικώς αντικειμενικά η διεκδίκηση μιας τρίτης θητείας καθίσταται εξ’ αρχής ιδιαιτέρως δύσκολη, αφού η κούραση, τόσο σε επίπεδο περιφερειακής αρχής όσο και στους πολίτες μεγαλώνει.

Ο κ. Κατσιφάρας δε έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα πρόβλημα. Τους μηχανισμούς που λειτουργούν εντός της παράταξής του, αφού τα Πασοκογενή στελέχη του, που τον στήριζαν χρόνια και κατέχουν θέσεις κλειδιά και εμπειρία χρόνων, ανταγωνίζονται με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την σταυροδοσία. Οι πολιτικές… γραμμές και των δύο «στρατοπέδων» δύσκολα θα…σπάσουν, ενώ εξυπακούεται πως πολλοί θα μείνουν εκτός του νέου περιφερειακού οργάνου και προφανώς οι πρώτοι, που χρόνια συνεργάζονται και εκλέγονται με τον κ. Κατσιφάρα, μιας και δεν γίνεται να εκλεγούν όλοι. Η απλή αναλογική σαφώς δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Οι υποψηφιότητες Φαρμάκη, Σπηλιόπουλου

Από την άλλη, ο Ν. Φαρμάκης έχει τη δυναμική της ΝΔ, είναι νέος άνθρωπος, που σύμφωνα με τα δημοσκοπικά στοιχεία όχι μόνο έχει καλύψει τη διαφορά που τον χώριζε από τους άλλους δύο βασικούς διεκδικητές της Περιφέρειας αλλά φαντάζει ως φαβορί γι’ αυτή

Τέλος, ο Κ. Σπηλιόπουλος έχει ερείσματα σε όλο το δημοκρατικό τόξο, στη βάση του ΚΙΝΑΛ, αλλά και στη ΝΔ. Τα ονόματα δε που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιό του δημιουργούν τις συνθήκες εισόδου στη δεύτερη Κυριακή

ΣΧΟΛΙΑ