Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
11.6 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορωνοϊός: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων σε άπορους από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Π Επεκτείνεται η έκπτωση 40% στα ενοίκια για τις επιχειρήσεις που πλήττονται Κίνα: Τη μεγαλύτερη πτώση της τριετίας κατέγραψαν τα συναλλαγματικά αποθεματικά Ξεκινάει η διαδικασία μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες ΣΥΡΙΖΑ: Ελλιπή τα μέτρα προστασίας στις στρατιωτικές μονάδες Νέα αύξηση των θανάτων στην Ισπανία Ιταλία: Έρευνα για απόκρυψη θανάτων από Covid-19 στον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας Κορωνοϊός: Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη –Σακελλαροπούλου την Τετάρτη Κορωνοϊός: Τρεις χιλιάδες Αμερικανοί θα χάσουν την ζωή τους σε ένα 24ωρο Τραγωδία στο Κιλελέρ: Η τραγική ιστορία του σεφ που σκότωσε τη μάνα του Ιδιωτικά σχολεία: Ποιες εκπτώσεις θα γίνουν στα δίδακτρα λόγω κορονοϊού Κορονοϊός στην Ιταλία: Αστυνομικοί πάνε τις συντάξεις στους ηλικιωμένους

Κολομβία: Ο στρατός απέτρεψε επίθεση ανταρτών σε πετρελαιαγωγό

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη πως απέτρεψαν επίθεση μελών της οργάνωσης ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN, γκεβαριστές) σε αγωγό πετρελαίου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Στρατιωτικοί εντόπισαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο σε τμήμα του αγωγού Bicentenario στη βορειοανατολική περιφέρεια Αράουκα, που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα, ανέφερε το επιτελείο. Πυροτεχνουργοί τον εξουδετέρωσαν.

«Οι δυνάμεις μας απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση που σκόπευαν να διαπράξουν μέλη της παράνομης ένοπλης οργάνωσης ELN εναντίον του πετρελαιαγωγού Bicentenario στην Αράουκα», ανέφερε ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter. «Η ταχεία συγκέντρωση των στρατιωτών μας εγγυήθηκε την ασφάλεια των πολιτών στην Αράουκα».

Ejército Nacional de Colombia

@COL_EJERCITO

|Tropas de @Ejercito_Div8 neutralizaron una acción terrorista que pretendían cometer integrantes del grupo armado ilegal Eln contra el oleoducto Bicentenario en .

La rápida acción de nuestros soldados garantiza la tranquilidad de los araucanos.

View image on Twitter
29 people are talking about this
 Ο ELN, οργάνωση που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 από ριζοσπαστικοποιημένους καθολικούς ιερωμένους και σήμερα διαθέτει περίπου 2.000 μαχητές σύμφωνα με υπολογισμούς των αρχών, έχει εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις εναντίον πετρελαιαγωγών τα τελευταία χρόνια.

Ο ELN χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από τις κυβερνήσεις της Κολομβίας, των ΗΠΑ και των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η οργάνωση βάζει συχνά στο στόχαστρο τις δραστηριότητες πολυεθνικών εταιρειών, τις οποίες κατηγορεί πως λεηλατούν τους φυσικούς πόρους της Κολομβίας χωρίς να ωφελούν σε κάτι τους πολίτες της χώρας των Άνδεων.

Ο πρώην πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τον ELN μετά τη σύναψη συμφωνίας ειρήνης με τη μεγαλύτερη οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) το 2016· όμως ο διάδοχός του, ο Ιβάν Ντούκε, που ανήκει στη λεγόμενη σκληρή δεξιά, τις ανέστειλε και δεν είναι σαφές το εάν και κατά πόσον, ή το πώς, θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν συνομιλίες.

ΣΧΟΛΙΑ