Κίνα: Κανένα κρούσμα και κανένας ασυμπτωματικός ασθενής στη Βουχάν

Κανένα νέο κρούσμα, ούτε ασυμπτωματικούς ασθενείς, δεν είχε χθες η Βουχάν, ανακοίνωσαν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε εμφανίστηκε ο ιός στην πόλη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν χθες 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και τρεις εβδομάδες. Όλα τα κρούσματα χαρακτηρίστηκαν «εισαγόμενα» – 11 στην επαρχία Σιτσουάν, τρία στην Εσωτερική Μογγολία και δύο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Ο Covid-19, ο οποίος έχει προσβάλει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον πλανήτη και έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 372.000, εμφανίστηκε στα τέλη του περασμένου έτους σε μία υπαίθρια αγορά άγριων ζώων στη Βουχάν.

Έπειτα από ένα φιλόδοξο εγχείρημα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και τους 11 εκατομμύρια κατοίκους, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν βρέθηκε κανένας θετικός στον ιό – ούτε καν ασυμπτωματικός.

Από την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, οπότε καταγράφηκε μία νέα εστία του ιού στη Βουχάν, υποβάλλονταν καθημερινά σε διαγνωστικές εξετάσεις περί τα 1,4 εκατ. πολίτες, σύμφωνα με τις αρχές

ΣΧΟΛΙΑ