Ινδονησία: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από κατάρρευση πεζογέφυρας -Στηριζόταν σε καλώδια

Τουλάχιστον εννέα άτομα σκοτώθηκαν στην Ινδονησία όταν κρεμαστή πεζογέφυρα που συγκρατούνταν από καλώδια κατέρρευσε έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Την ίδια ώρα από το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο νησί της Σουμάτρας, άλλος ένας άνθρωπος επισήμως αγνοείται όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας.

Η πεζογέφυρα στην Ινδονησία δεν άντεξε από το βάρος
Το δυστύχημα έγινε την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου καθώς περίπου 30 άνθρωποι, κυρίως νεαροί, ανέβηκαν σε αυτή την πεζογέφυρα, πάνω από φουσκωμένο ρέμα, στην περιοχή Κάουρ. Ορισμένοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, άλλοι κατάφεραν να σωθούν.
Η πεζογέφυρα «πιθανόν δεν μπόρεσε να κρατήσει το βάρος και κατέρρευσε», δήλωσε ο Ουτζάνγκ Σιαφίρι, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολλοί από τους νεαρούς που βρίσκονταν πάνω στην πεζογέφυρα όταν κατέρρευσε είχαν πάει να δουν το ασυνήθιστο θέαμα, είπε εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Antara. Οι αρχές αναζητούν ακόμη έναν άνθρωπο που αγνοείται σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων.

Η περιοχή χτυπήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες και το νερό είχε φουσκώσει πολύ στο υδάτινο ρεύμα κάτω από την πεζογέφυρα.

Τουλάχιστον 67 νεκροί από την κακοκαιρία στην Ινδονησία
Η Ινδονησία πλήττεται το τελευταίο διάστημα από κύμα κακοκαιρίας. Τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του Ιανουαρίου λόγω των ασυνήθιστα σφοδρών βροχοπτώσεων στην Τζακάρτα.

Ο οικοδομικός κανονισμός αλλά και οι κανονισμοί ασφαλείας στα δημόσια έργα γενικά θεωρείται πως τηρούνται πλημμελώς στην Ινδονησία και τα δυστυχήματα του είδους είναι μάλλον συχνά.

ΣΧΟΛΙΑ