Θαύμα στο Κασμίρ: Ανασύρθηκε ζωντανή 12χρονη-Είχε πλακωθεί για 18 ώρες από χιονοστιβάδα

Τουλάχιστον 74 οι νεκροί

Μία 12χρονη βρέθηκε ζωντανή, έχοντας παραμείνει θαμμένη για 18 ώρες κάτω από όγκους χιονιού, όταν μια μεγάλη χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το πατρικό της σπίτι στο Κασμίρ. Η Σαμίνα Μπίμπι επί ώρες ούρλιαζε και φώναζε για βοήθεια, καθώς παρέμεινε εγκλωβισμένη σε ένα δωμάτιο όπου είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλαΐων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. Η Σαμίνα ήταν μεταξύ λίγων των τυχερών.

«Νόμιζα πως θα πεθάνω»

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί» είπε στο Reuters από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ, όπου εκείνη και δεκάδες άλλοι τραυματίες νοσηλεύονται, μετά την αεροδιακομιδή τους εκτός της πληγείσας περιοχής.

Pakistan News@pakistaninews

Girl buried under Pakistan avalanche for 18 hours is found alive. https://www.reuters.com/article/us-pakistan-disaster/girl-buried-under-pakistan-avalanche-for-18-hours-is-found-alive-idUSKBN1ZE1YC 

Girl buried under Pakistan avalanche for 18 hours is found alive

A 12-year-old girl was found alive on Wednesday after being buried for 18 hours when an avalanche in Pakistan-controlled Kashmir engulfed the family house.

reuters.com

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα αλλά και μία ένεση ζωής.

Η Σαχνάζ και ο αδελφός της Ιρσχάντ Αχμάντ είπαν πως είχαν χάσει κάθε ελπίδα και για τη Σαμίνα..

Όπως αφηγείται το κορίτσι, δε μπορούσε να κοιμηθεί καθώς γνώριζε πως αυτό θα ήταν μοιραίο για τη ζωή της και φώναζε με όλες τις δυνάμεις αναμένοντας κάποιον να τη σώσει. Έσπασε το πόδι της και έβγαζε αίμα από το στόμα της αλλά οι γιατροί αισιοδοξούν πως η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο..

«Δεν ακούσαμε βοή»

«Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι πέθαναν εκεί.

Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή. «Συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη» σημείωσε η Σαχνάζ.

Πάνω από 200 νεκροί σε Πακιστάν και Ινδία

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι, στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100. Από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις. Aλλοι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ινδικό τμήμα της κοιλάδας του Κασμίρ.

ΣΧΟΛΙΑ