Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018
20 C
Πάτρα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: «Κόκκινο» το ντέρμπι του βόλεϊ. Έξαλλοι με τη διαιτησία οι «πράσινοι» Σύλληψη αρχιφύλακα στη Σάμο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών «Τρελός» με τον Παναθηναϊκό ο Παππάς. Στο γήπεδο για το ματς με τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ Κραυγή αγωνίας φοιτητών του ΑΠΘ: Φοβόμαστε-Η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται μέρα μεσημέρι Σε ακριτικά νησιά του ΒΑ Αιγαίου το πλοίο ΓΥ του ΠΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας στους κατοίκους Μπλατ: Να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Μακάμπι Ο Μ. Βαρβιτσιώτης κατά της κυβέρνησης για την απομάκρυνση του διευθυντή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σταθάκης: Καταργείται η Χρέωση Προμηθευτή και το Τέλος Λιγνίτη – Σημαντικά οφέλη για παραγωγούς, προμηθευτές και νοικοκυριά Νέες θλιβερές πρωτιές για την χώρα σε κατανάλωση & επενδύσεις ΑΕΚ – Μπάγερν, Ουζουνίδης: «Πρόκληση το ματς. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί» H μνηστή του Κασόγκι υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση στην Τουρκία ΑΕΚ – Μπάγερν, Ουζουνίδης: «Πρόκληση το ματς. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Η Τεχεράνη κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για την έκδοση Ιρανού διπλωμάτη από το Βερολίνο

Η Τεχεράνη κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή για να διαμαρτυρηθεί για την έκδοση Ιρανού διπλωμάτη από το Βερολίνο

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κάλεσαν τον Γερμανό πρεσβευτή στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθούν για την έκδοση από το Βερολίνο στο Βέλγιο ενός Ιρανού διπλωμάτη που φέρεται να εμπλέκεται στον σχεδιασμό μιας επίθεσης εναντίον συγκέντρωσης Ιρανών αντιφρονούντων στα τέλη Ιουνίου στη Γαλλία.

«Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Τεχεράνη εκλήθη σήμερα για να διαμαρτυρηθούμε για την έκδοση ενός διπλωμάτη μας στο Βέλγιο», ανακοίνωσε ο Μπαχράμ Γασεμί εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Η Τεχεράνη επεσήμανε στον Γερμανό πρεσβευτή ότι θεωρεί πως η έκδοση του Ασαντολάχ Ασαντί στη βελγική δικαιοσύνη «προκλήθηκε από μια συνωμοσία των εχθρών του Ιράν και των ιρανο-ευρωπαϊκών σχέσεων», ενώ ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γασεμί.

Ο Ασαντί, τον οποίο οι Ιρανοί αντιφρονούντες παρουσιάζουν ως αυτόν «που έδωσε την εντολή» για την επίθεση, εργαζόταν στην ιρανική πρεσβεία στη Βιένη όταν συνελήφθη στη Γερμανία στις αρχές Ιουλίου, λίγο μετά την αποτροπή της επίθεσης αυτής από τη βελγική δικαιοσύνη.

Εναντίον του είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και την Τρίτη παραδόθηκε από τη Γερμανία στο Βέλγιο.

Στις 2 Ιουλίου η βελγική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι απέτρεψε μια επίθεση με βόμβα η οποία θα είχε στόχο τη μεγάλη, ετήσια συγκέντρωση του CNRI, μια οργάνωση που ανήκει στους Μουτζαχεντίν του Λαού, στην Βλιπίντ στην περιφέρεια του Παρισιού.

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε ένταση στις γαλλο-ιρανικές διπλωματικές σχέσεις.

Στις 3 Οκτωβρίου οι γαλλικές αρχές κατηγόρησαν τον Ιρανό υπουργό Πληροφοριών ότι είναι ο ιθύνων νους της επίθεσης, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά. Επίσης το Παρίσι προχώρησε στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων στη Γαλλία δύο Ιρανών πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Ασαντί, ο οποίος, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, «έχει ταυτοποιηθεί ως πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών» του Ιράν.

Πηγή: Real.gr –

ΣΧΟΛΙΑ